Krimi

Håndgranat fundet på taget af dagligvarebutik i Aarhus

Taget på Fakta-butikken i Aarhus V er ved at blive renoveret, og det var i den forbindelse, at man fandt håndgranaten. Per Øxenholt / Øxenholt foto

Området blev afspærret, og bomberyddere fra Forsvaret blev tilkaldt - håndgranaten er nu fjernet fra taget af butik.

Politiet mødte torsdag eftermiddag talstærkt op ved dagligvarebutikken Fakta på Kappelvænget i Aarhus V, hvor håndværkere under en renovering af taget fandt en håndgranat. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

- Da vi var sikre på, hvordan vi skulle håndtere den (håndgranaten, red.), valgte vi at tilkalde ammunitionsryddere fra Forsvaret, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi, Michael Ørum, til TV 2 Østjylland.

Butikken har ikke været lukket

Politiet fik anmeldelsen klokken 13.32, hvorefter området blev afspærret, men ved 17-tiden var håndgranaten fjernet fra taget igen. Politiet ved endnu ikke, hvorfor der lå en håndgranat på taget, eller hvor længe den har ligget ovenpå dagligevarebutikken.

Politiet er nu i gang med at efterforske de nærmere omstændigheder.

TV 2 har været i kontakt med butikschefen i Faktaen på Kappelvænget, der kan fortælle, at butikken fik en vandskade natten til torsdag og det var i forbindelse med udbedringerne af den, at håndværkere fandt håndgranaten på taget.

Til trods for fundet af granaten er det hele foregået meget udramatisk og butikken har ikke haft lukket og holder heller ikke lukket, oplyser butikschefen.