To mænd anholdt i sag om svindel for over 53 millioner kroner

16x9
Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Politiet har foretaget ransagninger flere steder i landet i forbindelse med anholdelserne.

Onsdag formiddag blev to mænd på henholdsvis 46 år og 28 år anholdt på to forskellige adresser i Jylland og i Storkøbenhavn. Det oplyser Københavns Politi til TV 2.

De to mænd er sigtet for have lavet momssvindel for henholdsvis 52 millioner kroner og 1,5 millioner kroner.

En tredje person, som efter politiets vurdering er bagmanden i sagen, sidder fængslet i udlandet og er begæret udleveret til Danmark. Anmodningen er endnu ikke efterkommet. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilket land der er tale om.

Ser med stor alvor på sagen

Svindlen er sket gennem en række selskaber, hvor man har flyttet fødevarer fra land til land og på den måde har undgået at betale moms.

Politiet har været på sporet af de formodede svindlere siden sommeren 2018, men skred først til anholdelser onsdag formiddag efter en koordineret indsats i Jylland, på Fyn, i Storkøbenhavn og i udlandet. Fødevarestyrelsen deltog også i ransagningerne.

- Vi ser med stor alvor på sager om kædesvig og momskarruseller og har derfor gennem længere tid efterforsket denne sag, så vi kan få bagmændene stillet til regnskab, siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet Peter Reisz.

Peter Reisz siger videre til TV 2, at han ikke vil sige konkret, hvilke virksomheder der er tale om, og hvor aktionerne præcis er fundet sted.

Der kan ske flere anholdelser

I en pressemeddelelse skriver politiet, at det ikke kan udelukkes, at der sker flere anholdelser i sagen.

Peter Reisz vil dog ikke sige til TV 2, om det er, fordi der fortsat er mistænkte på fri fod.

Ved ransagningerne er der blandt andet beslaglagt it-udstyr og regnskaber.