15 er anholdt under Københavns største fest - politi undersøger voldtægt

16x9
Gadefestivalen Distortion på Nørrebro onsdag 29. maj. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Anmeldelserne efter onsdagens gadefest i København skaber travlhed hos politiet. 15 personer er anholdt.

Københavns Politi undersøger torsdag en voldtægtssag, som er anmeldt i forbindelse med onsdagens Distortion-fest på Nørrebro i København.

Det oplyser Tommy Laursen, der er kommunikationsansvarlig ved Københavns Politi, til TV 2.

- Vi er i gang med at efterforske sagen, siger han. Af hensyn til de videre undersøgelser kan politiet på nuværende tidspunkt ikke oplyse nærmere deltajer om sagen.

Anmeldelser indløber hele dagen

Efter gadefesten sluttede ud på de små timer for tusindvis af københavnere, har adskillige festdeltagere torsdag fundet vej til politiekspeditionen på Københavns Hovedbanegård.

- Vi har modtaget en lind strøm af voldsanmeldelser i løbet af formiddagen, og det fortsætter med travlhed her over middag. Folk kommer ind hele tiden, siger Tommy Laursen.

Derfor vil han heller ikke oplyse antallet af anmeldelser, før de endeligt er gjort op.

15 anholdt

Til gengæld kan han oplyse, at politiet har foretaget 15 anholdelser i forbindelse Distortion onsdag.

Tre er anholdt for salg af narkotika, hvoraf to skal fremstilles i grundlovsforhør. Én er anholdt for overtrædelse af knivloven. Én er anholdt for ukvemsord mod tjenestemand. Fire er anholdt for ulovligt ophold, to for ulovligt arbejde, og to er genkendt for tyveri. Én person er anholdt i henhold til ordensbekendtgørelsen om sikring af den offentlige orden, ligesom vedkommende også havde et indrejseforbud. Yderligere én person er anholdt i forbindelse med ordensbekendtgørelsen.

Under Distortion på Nørrebro i 2018, foretog politiet 14 anholdelser, oplyser Tommy Laursen.

Fordi voldsanmeldelserne fra onsdagens gadefest på Nørrebro fortsat indløber, kan Københavns Politi ikke sige, hvorvidt der er sket flere anmeldelser end sidste år.

Politiet har måttet prioritere

De mange anmeldelser omkring vold har betydet, at politiet har i løbet af onsdag aften og nat har måttet prioritere indsatsen benhårdt, forklarer kommunikationsmedarbejderen.

- Vi har fuld forståelse for, at nogle er utilfredse med, at vi ikke har kunnet rykke ud for at lukke fester ned, som var trukket ind i baggårde, siger Tommy Laursen, og forklarer, at der flere steder har været anmeldelser om musik til gene for beboerne i området. Således har politiet flere gange måttet rykke ud for at få lukket fester ned.

Konsekvenserne af en stor fest

I forhold til den arbejdsbyrde I har oplevet i forbindelse med onsdagens Distortion på Nørrebro, giver det jer så anledning til at justere antallet af betjente i gaderne til torsdagens Distortion på Vesterbro?

- Vi forsøger at tilpasse bemandingen i forhold til situationen. Der bliver ringet ind om mange ting, som er en naturligt afledt konsekvens af, at man har inviteret til stor fest. På baggrund af analyse og erfaring med det, har vi sat en styrke op, som vi for nuværende finder passende, svarer Tommy Laursen, som kommer med et par råd til de mange festglade danskere.

Han opfordrer festgæsterne til at se efter og hjælpe hinanden og tænke på, at der bor folk i det område, de fester i.

- Hvis I går ud ti mand, så husk også at gå hjem ti mand, og så behøver man ikke nødvendigvis at have det sidste ord. For så får man måske en bøjet tud.

Distortion er en gade-musikfestival i København, som har eksisteret siden 1998. Festivalen er mobil, hvilket betyder, at festen hver dag rykker til et nyt sted. I år startede Distortion onsdag på Nørrebro, torsdag rykker den til Vesterbro, inden den slutter på Refshaløen fredag og lørdag.