Krimi

27-årig mand får forlænget varetægtsfængsling - sigtet for tre drab

En 27-årig mand, der er sigtet for at have dræbt tre ældre mennesker, har fået forlænget varetægtsfængsling.

Endnu en gang har en nu 27-årig mand fået besked om, at han skal bruge de næste fire uger bag tremmer.

Manden, der er sigtet for at have dræbt tre ældre mennesker i et lejlighedskompleks på ydre Østerbro tidligere i år, har i Dommervagten ved Københavns Byret mandag fået forlænget sin varetægtsfængsling.

Derudover er det blevet besluttet, at han skal mentalundersøges.

Manden hed tidligere Lual Lual, og det er under det navn, han er beskrevet grundigt i den danske presse. Han har siden ændret navn og hedder nu James Schmidt.

Lukkede døre

Retsmødet blev holdt for lukkede døre på trods af protester fra både pressen og advokat Mie Sønder Koch, der er forsvarer for den 27-årige.

Årsagen er en frygt for, at vidner i sagen kan blive påvirket, hvis for mange detaljer slipper ud i offentligheden, argumenterer anklager Søren Harbo.

Han oplyser, at politiet skal have mulighed for at sammenligne og efterprøve oplysninger, og at der kan være vidner, der har et ønske om at give den sigtede et alibi.

- Det kan også være vidner, der grundet sagens alvorlige karakter kunne give vidner et ønske om at hjælpe politiet på en uhensigtsmæssig måde.

- Vi har allerede fået henvendelser i sagen, hvor vi kan have mistanke om, at de er kommet på baggrund af medieomtale, og som vi kan stille os stærkt tvivlende over for lødigheden af, siger Søren Harbo i retten.