Efterskole stormet af 100-150 elever fra naboskole

16x9
Sagen er meldt til Fyns Politi. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen / Scanpix Denmark

Drillerier på sidste skoledag gik over gevind, da en stor flok efterskoleelever smadrede vinduer og antændte romerlys på naboskole.

Det får konsekvenser for 15 elever på Oure Efterskole, at de natten til mandag udøvede hærværk på Vejstrup Efterskole. De to skoler ligger under to kilometer fra hinanden.

De er nemlig sendt hjem fra skolen på det, der kaldes "en tænker", skriver DR Fyn.

Det sker, efter at en større gruppe på mellem 100 og 150 hætteklædte elever valgte at storme naboskolen, hvor de smadrede ruder og antændte romerlys, som satte gang i skolens brandalarmer.

Ifølge forstander på Oure Efterskole Carsten Petersen er drillerier mellem de to skoler normalt. Men denne episode tager han stærk afstand fra.

- Det her er stukket af i forhold til, hvad vi overhovedet havde kunnet forestille os, siger han til DR Fyn.

Derfor, siger han, kan antallet af elever, der er sendt hjem, stige i takt med, at der kommer mere klarhed over situationen.

Berørte elever

Ifølge forstanderen er det en mindre gruppe elever, der har stået bag selve hærværket, og det er altså dem, det nu har fået konsekvenser for.

- Eleverne er sendt hjem, så vi kan lave en reel afklaring af, hvad der er sket. Vi har haft flere medarbejdere, der har siddet morgen til aften for at udrede, hvad der er sket, siger Carsten Petersen.

På Vejstrup Efterskole er eleverne dybt berørte af situationen, fortæller forstander Michael Bjørn.

- Vores elever har følt sig krænkede, og det har de bestemt også haft grund til. Det har været voldsomt, at der pludselig kommer 100-150 hætteklædte eller tildækkede personer ind, hvor de bor.

Derfor, siger han, kan antallet af elever, der er sendt hjem, stige i takt med, at der kommer mere klarhed over situationen.

Lægger sig fladt ned

At rivaliseringen mellem de to skoler er gået så vidt, overrasker Carsten Petersen.

- Vi har aldrig set det før, og vi er overraskede. Men vi lægger os fladt ned. Vi har ikke været gode nok til at styre vores elever, og ansvaret ligger hos os, siger han til DR Fyn.

Den anger møder Michael Bjørn da også.

- Det har ikke været nødvendigt at banke i bordet, for de (Oure, red.) er jo så kede af det her. Når det her er faldet til ro, så skal vi tale om, hvordan vi undgår en lignende situation, siger han til DR Fyn.

Episoden er meldt til Fyns Politi.