Tre tiltalte i sag om økse-overfald løsladt efter anklagerfejl

16x9
Retten i Hillerød. Foto: TV 2

- Det er selvfølgelig uheldigt, og det beklager vi meget, siger Pauline Popp-Madsen, chefanklager hos Nordsjællands Politi.

På grund af en fejl hos anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, blev tre personer torsdag løsladt af dommeren ved retten i Hillerød.

De tre er tiltalt i en sag om et groft overfald med en økse på en 22-årig mand i Hillerød i august sidste år. De anklagede har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år, og sagen skulle egentlig afsluttes i dag ved retten i Hillerød med procedurer fra anklager og forsvarerne og efterfølgende domsafsigelse.

En 25-årig mand, der selv har forklaret, at han er medlem af rockergruppen Satudarah, er ifølge sn.dk tidligere idømt to et halvt års fængsel i sagen.

Men i en replik efter anklagerens og forsvarernes procedurer kom det frem, at anklagemyndigheden manglede efterforskning i sagen.

Erkender fejl

På den baggrund begærede de tre tiltaltes forsvarere deres klienter løsladt, og det krav imødekom dommeren - de tre er nu på fri fod indtil dommen i sagen er afsagt, og det står endnu ikke klart, hvornår det sker.

Hos anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi erkender man fejlen.

- Det er selvfølgelig uheldigt, og det beklager vi meget. Men det er ikke anklagemyndighedens vurdering, at det har afgørende betydning for sagens resultat, siger Pauline Popp-Madsen, chefanklager hos Nordsjællands Politi, til TV 2.

Anders Schønnemann, der er forsvarer for en af de tre tiltalte, mener det havde været bedst med en afgørelse i dag.

- Det er meget beklageligt, at en så alvorlig sag, der har været så længe undervejs, må udsættes på grund af anklagemyndighedens forhold, så vi ikke kunne få afgørelsen i dag, som planlagt - det havde alle været bedst tjent med, siger Anders Schønnemann.

- Det er klart, at man ikke kan opretholde varetægtsfængsling unødigt, og derfor er det efter min opfattelse også den rigtige afgørelse, at man i lyset af sagens udvikling følger forsvarets anmodning om løsladelse, siger Anders Schønnemann.