Krimi

Ekspolitiker får dom for rufferi

Tidligere byrådsmedlem Per Zeidler var i 2013 stemmesluger for Liberal Alliance. Ved kommunalvalget i 2017 trak han sin lokalliste 11 dage før valget. Keld Vrå / TV 2

Anklager mente, at professionel rufferivirksomhed burde koste mindst seks måneders ubetinget fængsel. Dommeren gjorde dommen betinget.

Den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler erkender at have arrangeret 73 gangbangs med en fortjeneste på 200.000 kroner.

Det sagde han torsdag middag i Retten i Randers, der efterfølgende har idømt ham og en 55-årig mand et halvt års betinget fængsel for rufferi.

Han var oprindelig tiltalt for at have arrangeret 109 gangbangs med en fortjeneste på 326.000 kroner. Orgierne skulle have fundet sted i blandt andet Aarhus, Vejle, Fredericia, Rødovre og København.

Desuden var han tiltalt for at have rekrutteret en 16-årig pige, som skulle medvirke med seksuelle ydelser ved gangbangs. Men i formiddagens løb blev anklagen mod Per Zeidler og den 55-årig medtiltalt ændret.

Nu gælder anklagen alene 73 tilfælde af rufferi.

Per Zeidler siger i retten, at alle involverede kvinder var med af egen fri vilje.

- Vi gjorde meget for at sikre, at kvinderne gjorde det helt frivilligt, og at der ikke stod nogen bag dem og pressede dem, siger det tidligere byrådsmedlem.

Han var ikke vidende om, at nogle af kvinderne var under 18 år.

- Pigerne var fra 20 år og opefter. Der var også nogle på 18 år. Men jeg var ikke vidende om, at der var nogen under 18 år, siger han.

Anklager kræver frihedsstraf

Den tidligere lokalpolitiker fra Syddjurs Kommune forklarer, at det aldrig var et problem at rekruttere kvinder til de seksuelle orgier.

- Der var en grund til, at mange af kvinderne ønskede at være med til flere gangbangs. Hvis de var blevet dårligt behandlet, så var de nok ikke mødt op igen, siger Per Zeidler.

Århus Stiftstidende, der har stået bag flere afsløringer i sagen, har tidligere skrevet, at pigerne i orgierne blev hvervet gennem sugardating-sider. En 18-årig kvinde, som Århus Stiftstidende har talt med, har fortalt, at hun havde fået tilsendt en 5 sider lang PDF-fil med regler, grænser og præferencer i forbindelse med gangbangs.

Senioranklager Birgitte Ernst mener, at de to mænd står til en ubetinget frihedsstraf på ikke under seks måneder.

- Jeg mener, der er tale om en omfangsrig, veldrevet og meget struktureret virksomhed med rufferi, siger anklageren, der kalder sagen enestående:

- Det er umuligt at finde en sammenlignelig sag. Vi har at gøre med den første sag i Danmark om gangbang i det her omfang.

- Der bør udmåles en ubetinget straf, som skal være samfundets måde at vise, at der reageres mærkbart på sådan en adfærd, siger Birgitte Ernst.

Efter anklageren er det de to forsvarsadvokaters tur til at komme med deres afsluttende bemærkninger.

Var formand for Familieudvalg

Per Zeidler blev anholdt 8. november 2017 ved et forsamlingshus uden for Vejle, hvor der havde fundet et gangbang sted. På daværende tidspunkt var han formand for Familie- og Institutionsudvalget i Syddjurs Kommune, men få dage efter anholdelsen afsatte udvalgets øvrige medlemmer ham som formand. Siden blev han sygemeldt.

Han var oprindeligt valgt ind i byrådet som spidskandidat for Liberal Alliance, men i oktober 2017 brød han med partiet. I stedet stiftede han sin egen lokalliste, Social Liberal Borgerliste.

Ved kommunalvalget to uger efter Zeidlers anholdelse fik hans parti 15 stemmer, selv om han var sygemeldt. Hans parti kunne ikke nå at blive fjernet fra stemmesedlerne.

Der ventes dom i sagen senere torsdag.