Krimi

Tiltalt læge følte sig presset til at tilstå voldtægt, forklarer han i retten

En læge, der er tiltalt for voldtægter, lider af panikangst, forklarede han i Københavns Byret tirsdag.

Da en læge i maj sidste år erkendte, at han havde voldtaget en kvinde flere gange, som han også havde bedøvet, var det fordi, han følte sig presset.

Lægen lider efter eget udsagn af panikangst, hvilket påvirkede ham meget under den første del af hans varetægtsfængsling i sagen.

Det forklarer den nu 32-årige læge i Københavns Byret tirsdag.

- Jeg blev smidt ind i, hvad jeg vil betragte som en isolationscelle med et kradsemærke på væggen, og som næsten var helt mørk.

- Senere protesterede jeg til politiet og sagde, at jeg led af panikangst og ikke kan tåle at være i sådan et værelse, siger han.

Har bekræftet voldtægt

Manden er tiltalt for i marts sidste år med halcion at have bedøvet en kvinde, som han senere voldtog tre gange på 11 timer i sin lejlighed. Desuden skal han have filmet det med sin mobiltelefon.

Under et grundlovsforhør i København i maj 2018 og senere under en afhøring har lægen bekræftet, at voldtægten fandt sted.

Anklageren, der er mødt i retten, påpeger, at tiltalte blev flyttet til en anden celle efter den indledende fase i varetægtsfængslingen.

Lægen har tidligere bekræftet, at han serverede en farlig cocktail med knust halcion i en strawberry daiquiri drink til sin gæst.

Men den forklaring har tiltalte siden trukket tilbage. Han nægter sig skyldig i bedøvelse og voldtægt.

- Jeg var bange for, at hvis jeg ikke sagde det, som politiet gerne ville høre, ville de smide mig i isolation igen, forklarer lægen tirsdag i retten.

Stof brugt til angstdæmpning

Her kom det frem, at lægen selv gør brug af halcion. Det bruger han til at kontrollere sin angst, lød det i retten.

Det var efter hans udsagn også derfor, at tiltalte havde to vinglas med pulveriseret halcion i sin lejlighed, da politiet kom for at ransage stedet.

Lægen er desuden tiltalt for at bedøve og voldtage en anden kvinde, som han mødte en måned senere. Hende tog han angiveligt også billeder af, uden at hun vidste det, fremgår det i anklageskriftet mod ham.

Derudover er manden anklaget for at have filmet kvinder uden deres vidende, mens de frivilligt havde sex med ham, og for at være i besiddelse af børnepornografisk materiale.