Dommen er faldet: Fire mænd frifundet for gruppevoldtægt af teenager

16x9
Vestre Landsret tog tirsdag stilling i en omdiskuteret voldtægtssag. Arkivfoto. Foto: Scanpix / Scanpix

Vestre Landsret har taget stilling til en omdiskuteret voldtægtssag, hvor fire mænd stod tiltalt for at have bedøvet og voldtaget en kvinde.

Vestre Landsret frifinder fire mænd i 20'erne for at have bedøvet og misbrugt en 19-årig pige seksuelt. Dermed stadfæster de byrettens kendelse fra september 2018.

De fire stod tiltalt for i december 2017 at have givet kvinden en bedøvende pille og udsat hende for grove, seksuelle krænkelser.

I Byretten i Herning skete frifindelsen med mindst mulig margin, da de tre juridiske dommere og tre nævninge fandt mændene skyldige i den del af tiltalen, imens de sidste tre nævninge ikke fandt, at det var bevist.

For at kende mændene skyldige krævede det både flertal blandt dommerne og blandt nævningene.

Nægtede sig skyldige

De fire mænd i alderen 22 til 26 år var tiltalt for at have tvunget den 19-årige kvinde til at sluge en sløvende pille og derefter tvinge hende til oralsex og indføre forskellige genstande i hendes underliv.

Alle fire har erkendt, at de var til stede i lejligheden, men at den seksuelle akt foregik med kvindens accept.

Tre af de fire har siden byrettens frifindelse været løsladt, mens den ene, en 22-årig mand med afghansk baggrund, blev idømt et år og fire måneders fængsel for en voldtægt af en ekskæreste samt for at have forsøgt at påvirke vidner.

I et brev fra arresten opfordrede han til at fjerne offeret som vidne.

- Kommer de dna-prøver, og vi stadig bliver fristforlænget, så er vi på den… Så skal familien overveje, hvad det vil koste at få hende fjernet som vidne. Jeg vil hellere have hende fjernet end at tilbringe tre år i fængsel, skrev den 22-årige dengang i brevet.

Han fik desuden en betinget udvisning med en prøvetid på to år.