Krimi

Politimand sigtet for svindel - anholdt for øjnene af kolleger

Politimanden har siddet varetægtsfængslet for økonomisk kriminalitet.

En politibetjent fra Vestegnens Politi har siddet varetægtsfængslet sigtet for momssvindel og skattesvig for mere end 700.000 kroner.

Det kan TV 2 fortælle, selvom sagen har været behandlet bag lukkede døre.

Svindlen skal være foregået gennem et fødevarefirma, som politimanden har drevet ved siden af sit arbejde i politiet. Ifølge sigtelsen er svindlen foregået ved, at han har indberettet urigtig moms. Han er derudover sigtet for svindel med arbejdsmarkedsbidrag og A-skat.

Fængslet - og løsladt

Politimanden har siddet varetægtsfængslet, efter han blev fremstillet for en dommer i grundlovsforhør bag lukkede døre, men ifølge TV 2s oplysninger blev han løsladt og har været på fri fod, siden varetægtsfængslingen udløb.

Sigtelsen er dog opretholdt, ligesom politibetjenten er suspenderet fra sit arbejde, erfarer TV 2 fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Politibetjenten blev ifølge TV 2s oplysninger anholdt på sit arbejde i Vestegnens Politi, hvor politifolk mødte op og førte ham bort for øjnene af hans politikolleger.

Under grundlovsforhøret forsøgte TV 2 at protestere mod, at politimanden skulle beskyttes af et navneforbud – men dommeren fandt, at det havde han krav på, siden den påståede svindel ikke skal være begået i forbindelse med hans arbejde som politibetjent.

Politimanden har nægtet sig skyldig i anklagerne.

Ved du noget om sagen? Skriv til: kkor@tv2.dk