Krimi

Politiet efterlyser vidner til drab og flugtbils færden

Intet indikerer for nuværende, at den dræbte havde et udestående med nogen, siger Københavns Politi til TV 2.

Tirsdag eftermiddag blev en 39-årig mand dræbt af skud i Helgolandsgade på Vesterbro i København.

To mænd blev set køre væk fra stedet i en stjålet sort Audi A4 Avant fra år 2011.

Bilen havde registreringsnummer CE 51 588 og blev senere fundet udbrændt i Taastrup.

Derfor efterlyser Københavns Politi nu vidner, der tirsdag 7. maj i tidsrummet klokken 13.00 - 14.45 har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området omkring afbrændingsstedet.

- Vi har vores teknikere i gang med bilen, og de undersøger den nu for spor. Men det, vi er særligt interesserede i er, om der er nogle, der har set noget mistænkeligt dernede. Eventuelt en bil, der holdt i nødsporet på motorvejen og ventede på dem, der satte den brændende bil, siger vicepolitiinspektør i Københavns Politi Brian Belling til TV 2.

Bilen blev fundet ved Klevehøjvej og Bondehøjvej i Taastrup - mellem Sengeløse og Holbækmotorvejen.

Men politiet hører også gerne fra personer, der har set bilen køre fra gerningsstedet og mod Holbækmotorvejen i meget høj fart.

Affyrede våben på tæt hold

Vidner har ifølge politiet oplyst, at de har set bilen køre op mod 100 kilometer i timen ad Frederiksberg Allé og derfra formentlig videre ud af Vesterbrogade og Roskildevej mod Holbækmotorvejen.

Ifølge politiet kom de to personer kørende ad Helgolandsgade i retning fra Istedgade mod Vesterbrogade, da den stoppede op, og en maskeret mand steg ud af bilen og gik direkte hen mod den 39-årige, der fulgtes med sin gravide kæreste.

Skyderi i Helgolandsgade - kort

På tæt hold affyrede han flere skud mod den 39-årige.

Vidner har siden fortalt, at der blev kæmpet for at stoppe mandens blødninger, men at han ikke stod til at redde.

Københavns Vestegns Politi var senere tirsdag eftermiddag massivt til stede ved Sengeløse, hvor de blev kaldt ud til den brændende bil.

Politiet rykkede masssivt ud, efter tippet om at en mand var flygtet fra en brændende bil.

Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi sagde tirsdag til TV 2, at man rykkede massivt ud, fordi man havde mistanke om, at den brændende bil kunne have forbindelse til skudepisoden.

En mand var blevet set løbe fra den brændende bil, men ifølge vagtchefen førte aktionen ikke til noget, og manden er dermed fortsat på fri fod.

Brian Belling oplyser onsdag til TV 2, at der ikke er noget i den dræbte mands fortid, der indikerer, at nogle skulle ønske ham død.

- Det er en dansk mand, der kommer gående på gaden med sin kæreste. Ikke noget specielt for politiet. Derfor er vi lidt på bar bund og efterforsker bredt. Og vi er ikke lagt fast på, hvad gerningsmanden ville, siger Brian Belling.

Ifølge politiinspektøren arbejder politiet derfor også ud fra, at offeret kan være blevet forvekslet. Intet indikerer det dog for nuværende.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.