Krimi

Borgere henvender sig til politiet - kan genkende stemme fra lægedrab i Tisvildeleje

Politiet valgte tirsdag at offentliggøre en lydfil med den formodede gerningsmand.

OPDATERING 20. januar 2020: Tidligere delte lå der en video med et billede af Charlotte Asperud og tilhørende lydfil fra drabet. Video og billede er fjernet fra artiklen efter ønske fra Charlotte Asperuds efterladte.

30. april blev 58-årige Charlotte Asperud overfaldet og dræbt i sit hjem i Tisvildeleje.

Og i forsøget på at opklare drabet tog Nordsjællands Politi tirsdag et usædvanligt skridt, da man offentliggjorde en lydfil af den formodede gerningsmands stemme.

Siden har politiet fået flere henvendelser fra folk, der mener at kunne genkende mandens stemme. Cirka 8-10 styk.

Det oplyser Henrik Gunst, der er efterforsker ved afdelingen for personfarlig kriminalitet i Nordsjællands Politi, til TV 2.

- Nu har vi taget det her lidt ekstraordinære efterforskningsskridt og er gået ud med den her lydfil, så er vi rigtig glade for de henvendelser, vi har fået, siger Henrik Gunst.

Konkrete navne nævnt

På den omtalte lydfil, der er offentliggjort efter aftale med Charlotte Asperuds pårørende, kan man høre den formodede gerningsmand råbe "læg dig ned," "læg dig helt ned" og "giv slip".

Ifølge politiets analyse af stemmen er der tale om en voksen mand, der taler med en dialekt, der typisk tales i københavnsområdet og Nordsjælland.

Henvendelserne går blandt andet på konkrete navne. Efterforskeren siger, at nogle af dem er interessante, og dem vil politiet nu arbejde videre med.

Samtidig vil politiet gerne have flere henvendelser fra personer, der kan genkende gerningsmandens stemme på lydfilen.

Leder efter en mere

Overfaldet skete i Charlotte Asperuds hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje tirsdag 30. april omkring klokken 02.45.

Gerningsmanden trængte ind af et vindue og overfaldt Charlotte Asperud, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete. Kvinden afgik efterfølgende ved døden.

Foruden manden, der høres på optagelsen, har Nordsjællands Politi siden i går også efterlyst en skaldet mand med briller, som Charlotte Asperud er set i selskab med på sin bopæl.

- Vi har endnu ikke hørt fra denne mand, så ham vil vi også gerne høre fra, siger Henrik Gunst.

Samtidig hører politiet også gerne fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt – noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede.

Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital, ligesom hun havde vagter i Sundhedshuset i Helsingør og på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital.

Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på 114.