Politi søger vidner i sag om drab på kvindelig læge - offentliggør billede og lydfil

På lydfilen kan man høre en mand råbe "læg dig ned." En analyse viser, at der er tale om en dialekt, som tales i Hovedstadsområdet og i Nordsjælland.

Nordsjællands Politi offentliggør nu navn, billeder og lydfil fra overfaldet i en drabssag fra Gilleleje, hvor den 58-årige læge Charlotte Asperud blev dødeligt overfaldet i sit hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje tirsdag 30. april omkring klokken 02.45.

Det sker i et forsøg på at klarlægge den dræbtes færden i tiden op til, at hun blev overfaldet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, politikommissær i Nordsjællands Politi.

Voksen mand kan høres på lydfil

På den offentliggjorte lydfil, der er offentliggjort efter aftale med kvindens pårørende, kan man høre gerningsmandens stemme råbe "læg dig ned," "læg dig helt ned" og "giv slip."

En analyse af stemmen viser, at der er tale om en voksen mand, der taler med en dialekt, der typisk tales i Københavnsområdet og Nordsjælland.

- Vi håber også, at nogen kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være, siger Henrik Gunst.

Vil gerne tale med skaldet mand med briller

Derudover efterlyser Nordsjællands Politi også en skaldet mand med briller, som Charlotte Asperud er set i selskab med på sin bopæl. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra, lyder det.

Samtidig hører politiet også gerne fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt – noget som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede.

- Politiet hører også gerne fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt, skriver de i pressemeddelelsen.

Overfor TV 2 ønsker Nordsjællands Politi ikke at komme nærmere ind på hvilken type lydoptagelse, der er tale om, eller hvordan politiet er kommet i besiddelse af optagelsen.

Ligesom politiet ikke udtaler sig i forhold til et eventuelt motiv.

- Vi ønsker ikke at begrænse os i vores efterforskning, og derfor efterforsker vi bredt, siger politikommissær Henrik Gunst.

- Vi har i forbindelse med hændelsen ikke kunnet konstatere, at noget er fjernet fra huset, siger Henrik Gunst.

Arbejdede på Hillerød Hospital

En ukendt gerningsmand brød ind af et vindue og overfaldt Charlotte Asperud, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete. Kvinden afgik efterfølgende ved døden.

Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital, ligesom hun havde vagter i Sundhedshuset i Helsingør og på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital.

Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på 114.