Krimi

Mand dræbt af skud i København

Politiet har været massivt til stede ved brændende bil, som en mand flygtede fra.

En 39-årig mand er tirsdag eftermiddag dræbt af skud på Helgolandsgade på Vesterbro i København.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen, da efterforskere og teknikere fortsat arbejder på gerningsstedet, men vidner fortæller til TV 2, at drabet nærmest havde form af en likvidering.

- En mand og en gravid kvinde kommer gående sammen på fortovet, da der kommer en mand mod dem. Han er maskeret, og han skyder manden, fortæller et kvindeligt vidne til TV 2.

Hun ønsker ikke at stå frem med sit navn, som dog er TV 2 bekendt - og det samme gør sig gældende for en mand, der ilede til for at hjælpe den ramte med førstehjælp. Han fortæller, at han forsøgte at puste liv i skudofferet, mens andre kæmpede for at stoppe blødningerne.

- Jeg hørte mindst fem skud, og jeg kunne se, han var ramt flere gange, siger manden.

.

Flygtede i Audi

Ifølge vidnerne løb gerningsmanden bort fra stedet og satte sig ind i en ventende sort Audi Stationcar med tonede ruder, hvorefter han sammen med yderligere en person kørte bort fra stedet.

Politiet har talt med adskillige vidner på stedet, men drabschef Brian Belling siger til TV 2, at man fortsat gerne vil høre fra personer, der måtte have set eller vide noget.

- Vi vil meget gerne tale med vidner, der endnu ikke har talt med politiet. De må gerne ringe 114, siger Brian Belling.

Kvinde løb med barnevogn

Et af de vidner, der allerede er afhørt, er en kvinde, der kom gående med sin barnevogn på samme fortov som skudofferet.

Hun havde netop passeret parret og var måske nået to meter væk, da manden blev skudt bag hende.

Det fortæller en ansat i en kebabbar, der ligger på hjørnet af Helgolandsgade, omtrent 40 meter fra det sted, manden blev ramt.

- Hun kom løbende med sin barnevogn, og så stoppede hun op. Hun så sig tilbage, og der lød flere skud, siger manden på kebabbaren.

Han så ikke selv skyderiet, men fortæller, at han ligesom de andre vidner hørte fem-syv skud. På kebabbaren diskuterede de, om det kunne være fyrværkeri - indtil de så den løbende kvinde med barnevognen.

- Hun kom ind og sad. Politiet har talt med hende og tilbudt hende krisehjælp.

Skyderi i Helgolandsgade - kort

Mand set løbe fra brændende bil

Københavns Vestegns Politi var senere tirsdag eftermiddag massivt til stede omkring Bondehøjvej mellem Sengeløse og Holbækmotorvejen, hvor man var kaldt ud til en brændende bil.

Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi siger til TV 2, at man rykkede massivt ud, fordi man havde mistanke om, at det kunne have forbindelse til skudepisoden på Helgolandsgade på Vesterbro.

En mand var blevet set løbe fra den brændende bil, men ifølge vagtchefen førte aktionen ikke til noget, og manden er dermed fortsat på fri fod.

Politiet rykkede masssivt ud, efter de modtog tippet om, at en mand var flygtet fra en brændende bil.

Politiet ved ikke på nuværende tidspunkt, om de to sager har forbindelse til hinanden, men ifølge TV 2s oplysninger skulle det også være en sort Audi Stationcar, der er brændt af.