DSB-tog raseret efter fodboldkamp: - Vi har aldrig oplevet noget lignende

Hooligans raserede særtog, som skulle bringe Brøndby-tilhængere fra Østerbro. Toget blev stoppet på Dybbølsbro.

Efter søndagens superligakamp mellem FC København og Brøndby IF blev et særtog, der skulle transportere udeholdets fans tilbage til den københavnske vestegn, raseret.

Politiet kaldte urolighederne i forbindelse med kampen for forholdsvis almindelige, men det er ikke en udlægning, de kan genkende hos DSB.

- Jeg har været med siden 2009, hvor vi startede samarbejdet med fanklubberne rundt om i Danmark, og vi har aldrig før oplevet noget lignende. Det er hærværk af en helt anden kaliber, siger Leif Fabrin, der er områdechef hos DSB, til TV 2.

Politiet rykkede massivt ud til Dybbølsbro Station.
Politiet rykkede massivt ud til Dybbølsbro Station. Foto: Carl-Emil Søe, TV 2

Han siger desuden, at det var 8-12 personer af de 1100, som var ombord på særtoget, der stod for balladen. En af de indvendige døre blev smadret, så der var glasskår over alt, nogle loftplader blev ødelagt, og ruden i en af yderdørene blev ligeledes knust.

Derudover valgte, hvad der formodes at være brøndbytilhængere, at tage en af pulverslukkerne, der er på toget i tilfælde af brand, og tømme den ud udover de mennesker, som uheldigvis befandt sig på en perron på Københavns Hovedbanegård, da fantoget kom drønene forbi. Brandslukkeren blev efterfølgende smidt ud af toget.

- Vi har naturligvis anmeldt sagen til politiet, men ellers fortsætter vi den gode dialog og det gode samarbejde med de forskellige klubber rundt om i landet. Vi appellerer dog til, at alle fremadrettet opfører sig ordentligt, så vi undgår en lignende situation i fremtiden, siger Leif Fabrin.

Film på Instagram

Selve episoden med brandslukkeren blev filmet af gerningsmændene selv, og den er efterfølgende blevet delt forskellige steder på de sociale medier.

I en video på Instagram, der nu er blevet slettet, kan man høre, hvordan der bliver grinet højlydt, mens en hætteklædt person tømmer en pulverslukker ud af en knust dør.

Man kan også høre, hvordan der bliver råbt "fucking FC-svin, mand", "Brøndby-hooligan" og "fucking bøsser" til personerne på perronen.

Toget blev efterfølgende stoppet på Dybbølsbro Station, da det ikke må køre videre, når yderdøre bliver smadret. Så selvom det kun var 8-12 personer, der stod for balladen, blev det træls for alle 1100.

Fire anholdte

I forbindelse med derbyet, hvor FC København ovenikøbet blev danske mestre, oplyste politiet søndag, at fire personer blev anholdt, og yderligere syv personer blev sigtet uden anholdelse.

Sigtelserne handler blandt andet om vold, maskeringsforbud og overtrædelser af våbenloven.

Der kan dog ende med at komme flere afhængigt af, hvad efterforskningen i forbindelse med DSBs anmeldelse ender ud med.