Krimi

Boligforening opfordrer samtlige medlemmer til at afspærre gynger

Politiet er fortsat i gang med at indhente de tekniske undersøgelser i forbindelse med en tragisk dødsulykke i Ballerup.

Boligselskabet Baldersbo vil nu have alle selskabets medlemmer til at lukke for adgang til deres gyngestativer.

Beslutningen er taget som en konsekvens af den ulykke, som i weekenden kostede en 31-årig kvinde livet, da en gynge på en legeplads væltede ned over hende.

Hos Baldersbo opfordrer man nu alle andre i Danmark til at afspærre deres gynger, indtil årsagen er fundet. Desuden er foreningen for almene boliger ved at skrive rundt til samtlige af deres medlemmer i forhold til, hvordan de skal forholde sig.

- Kan det ske et sted, kan det også ske andre steder. Vi ved endnu ikke, om det er en konstruktionsfejl, eller hvad det måtte være, så vi sætter afspærringsbånd på, indtil årsagen er afklaret, siger Søren B. Christiansen, der er direktør hos Boligselskabet Baldersbo, til TV 2.

En bekymret borger havde nemlig kort før ulykken henvendt sig til afdelingskontoret om, at gyngestativet ”bevægede sig meget”.

- Jeg siger til vores afdelingskontor, at jeg har set gyngestativet lette, og at det står skævt. Vores lokale mand siger så, at han vil gå ned og kigge på det, og så vil han eventuelt ringe til firmaet bag, fortæller Aviaja Bringfred Madsen.

Det ustabile gyngestativ var man bekendt med hos boligselskabet Baldersbo.

- Vi snakkede med producenten bag gyngestativet. De sagde, at gyngestativerne godt kan være lidt i bevægelse, men vi kunne tage det helt roligt, siger direktøren fra Baldersbo.

Det, der forskrækker mig allermest, er, at vi jo ikke kan være sikre på, at det ikke sker andre steder i morgen

Søren B. Christiansen

Ludus, der står bag gyngestativet, skulle have været kommet i denne uge for at kigge nærmere på det vaklende gyngestativ, fortæller han og uddyber:

- Da jeg snakkede med direktøren for Ludus i går, forstod han ikke, hvordan det (ulykken, red.) kunne ske. Gyngestativets konstruktion skulle kunne bære sig selv uden at vælte.

Politiet efterforsker videre

Politiet er fortsat i gang med at indhente de tekniske undersøgelser i forbindelse med sagen. Det bekræfter Københavns Vestegns Politi over for TV 2.

Den 31-årige kvinde gyngede i forbindelse med fejringen af en 75-års fødselsdag. Gyngestativet væltede over kvinden og ramte hende i hovedet.

Kvinden pådrog sig kvæstelser, der var så alvorlige, at hendes liv ikke stod til at redde.

- Vi efterforsker aktuelt ulykken, årsagen til den, og om der eventuelt kan være sket et strafbart forhold, siger vicepolitiinspektør Claus Bardeleben i en pressemeddelelse.

Politiet kan derfor ikke sige mere om den konkrete ulykke, før de er længere fremme med deres undersøgelser.

"Alt skal være i orden"

Boligselskabet venter nu på politiets afgørelse.

Indtil da har de lukket for legepladserne i området som reaktion på ulykken.

- Det, der forskrækker mig allermest, er, at vi jo ikke kan være sikre på, at det ikke sker andre steder i morgen, siger direktør Søren B. Christiansen.

Søren B. Christiansen vil være sikker på, at ”alt er i orden”, før børn og voksne kan begynde at gynge der igen. Der kan gå uger eller måneder, inden de åbner op for at lege der igen.

- Det handler om sikkerhed, det her. Vi følger forskrifterne, og så sker ulykken her. Det er så forbandende, siger han.

På baggrund af den tragiske ulykke vil Sikkerhedsstyrelsen derfor bede om dokumentation for gyngestativets konstruktion fra fabrikanten, oplyser kontorchef Lone Brose fra Sikkerhedsstyrelsen.

Ludus, der er producenten bag gyngestativet, har ikke ønsket at udtale sig til TV 2.