Krimi

Politi aflyser Paludan-demonstration i Sønderborg

Det sker på grund af en uændret sikkerhedstrussel. Samtidig er Stram Kurs nu officielt meldt opstillingsberettiget til folketingsvalget.

På grund af uændret sikkerhedstrussel mod Rasmus Paludan har politiet i tæt samarbejde med PET valgt at aflyse den annoncerede Stram Kurs demonstration i Sønderborg i dag, lyder det i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet har ikke yderligere kommentarer.

Lørdag aflyste samme politikreds Stram Kurs' planlagte demonstration i Tønder.

Demonstrationer har kostet millioner

Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af, hvilket eksempelvis gav uro og ballade i store dele af København, da partiet lagde vejen forbi Blågårds Plads på Nørrebro.

Tidligere på måneden viste et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg, at foranstaltninger ved Stram Kurs' demonstrationer indtil videre har kostet knap seks millioner kroner i 2019. Det svarer til omkring otte årsværk fordelt på 17 demonstrationer frem til 7. april.

Har meldt sig opstillingsberettiget

Partiet havde lørdag opnået vælgererklæringer nok til at komme på stemmesedlen til folketingsvalget 2019. Og søndag formiddag oplyste Rasmus Paludan til TV 2, at han officielt har meldt Stram Kurs opstillingsberettiget til folketingsvalget hos Økonomi- og Indenrigsministeriet. Han vil nu til at sammensætte en kandidatliste.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har tidligere oplyst, at man forventer at kunne træffe afgørelse om, hvorvidt partiet har samlet det fornødne antal gyldige vælgererklæringer inden for cirka to uger fra det øjeblik, hvor partiet anmelder sig som opstillingsberettiget.

Stor mediebevågenhed

Indsamlingen af vælgererklæringer tog især fart efter 14. april, hvor en af Rasmus Paludans demonstrationer på Nørrebro udløste massive uroligheder.

De efterfølgende dage fik Paludan stor mediebevågenhed, da han fik forbud mod at demonstrere i flere politikredse. Det har betydet, at Rasmus Paludan er gået fra at have cirka 5500 vælgererklæringer omkring 1. april til 20.981 i dag.

Den hurtige indsamling af vælgererklæringer skyldes blandt andet, at Stram Kurs har benyttet sig af et hul i lovgivningen, som Klaus Riskjær også benyttede sig af, da han blev opstillingsberettiget med sit parti.