Fodbold

Nicki Bille idømt fire måneders fængsel

Den tidligere landsholdsspiller er blandt andet dømt for at have slået en dørmand og truet en sygeplejerske.

Fodboldspilleren Nicki Bille er fredag ved Københavns Byret blevet idømt fire måneders ubetinget fængsel i en sag om vold, trusler og narkobesiddelse.

Den 31-årige angriber med tre A-landskampe og flere tidligere domme bag sig var i den aktuelle sag tiltalt for i alt fem forhold.

22. oktober sidste år truede Bille en mandlig cyklist i Indre København ved at pege en luftpistol mod ham. Ved samme lejlighed fandt betjente 0,26 gram kokain på fodboldspilleren. Bille valgte i retten at erkende begge forhold.

Til gengæld nægtede han sig skyldig i at have båret luftpistolen på en uansvarlig måde. Dette blev han også frifundet for.

Nicki Bille var desuden tiltalt for vold ved at have slået en dørmand med knytnæveslag foran en natklub i København 22. december samt for at have truet en sygeplejerske med vold på Rigshospitalet 27. januar i år. Bille nægtede sig skyldig i begge disse anklager, men blev alligevel fundet skyldig.

Anker to forhold

Anklageren havde nedlagt påstand om fem måneders ubetinget fængsel, mens Billes forsvarer havde argumenteret for en betinget straf på omkring 30 dages fængsel.

Fodboldspilleren sad stille og modtog dommen, men gav efterfølgende udtryk for, at han ikke var tilfreds. Derfor har han anket forholdene omhandlende dørmanden og sygeplejersken.

- Jeg har det fint, for man må tage ansvar for sine handlinger og ikke stå og pive bagefter. Men fair skal være fair, og jeg vil ikke tage straffen for noget, jeg ikke har gjort, fortalte Nicki Bille til pressen.

Udover fængselsstraffen er Bille dømt til at betale sagens omkostninger samt erstatning til på 55.050 kroner til dørmanden og 3280 kroner til sygeplejersken.

Bille: - Jeg var ikke mig selv

Under retssagen kom det frem, at fodboldspilleren i perioder i 2018 har haft et alkohol- og stofmisbrug, og at dette kan have haft indflydelse på hans opførsel.

Siden begyndelsen af i år skal han dog hverken have drukket eller taget stoffer. Han har desuden udskiftet personer i sin omgangskreds, der havde en dårlig indvirkning på ham.

- Jeg er vældig ked af, hvad jeg har gjort. Det var en periode i mit liv, hvor jeg ikke var mig selv, og jeg hader den person, jeg var. Sådan er jeg ikke mere, sagde Bille i retten.

Han tilføjede, at det store wake up call var kommet, da han i juledagene blev skudt med et haglgevær i sin lejlighed.

Trods dommen og skaderne fra skudepisoden har han ikke opgivet at vende tilbage på fodboldbanen, selvom han i øjeblikket står uden klub.

- Drømmen om fodbold er der. Men jeg aner ikke, hvordan jeg skal få det til at hænge sammen. Det må jeg jo prøve at se. Jeg håber at komme i form hurtigst muligt, og så må vi se, hvornår jeg skal i landsretten, sagde Nicki Bille efter dommen.

Bille kan søge Kriminalforsorgen om lov til at afsone sin straf med fodlænke.