Fodbold

Sygeplejerske i gråd i retten: Frygtede Nicki Bille

Nicki Bille er tiltalt for at have truet en sygeplejerske, men han afviser selv anklagen.

En kvindelig sygeplejerske var tydelig berørt, da hun torsdag afgav forklaring i Københavns Byret.

Her sad fodboldspilleren Nicki Bille anklaget for at have truet sygeplejersken med vold.

Flere gange under sin forklaring måtte sygeplejersken tørre tårer væk fra sine øjne, og stemmen rystede, da hun genkaldte sig optrinnet på Rigshospitalet natten til 27. januar i år.

Ifølge anklageskriftet skulle Nicki Bille have stået tæt på sygeplejersken med knyttet hånd og lavet bevægelser mod hendes hoved. Han skulle have sagt, "jeg fucking slår dig, møgkælling" og "jeg skal nok komme og nakke dig" eller lignende.

- Jeg var bange for, at han ville komme og slå mig ihjel eller banke mig sønder sammen. Bagefter var det første, jeg gjorde, at ændre mit profilbillede på Facebook, fortalte sygeplejersken i retten.

En anden sygeplejerske var også indkaldt som vidne i sagen, da hun havde overhørt episoden.

Bille afviser trusler

Nicki Bille sad stille og lyttede til forklaringen, mens han flere gange tørrede en serviet over panden i det varme retslokale.

Tidligere på dagen havde han selv afgivet forklaring, hvor han afviste at have truet sygeplejersken.

- Det gør mig ked af det at blive anklaget for at have været et svin på Rigshospitalet, sagde han.

Fodboldspilleren befandt sig i januar på hospitalet, da han skulle opereres den efterfølgende morgen, efter han en måned forinden var blevet skudt i armen med et haglgevær.

Ved torsdagens retsmøde var Billes arm stadig i forbinding.

Ifølge Nicki Bille var han 27. januar ankommet til afdelingen på Rigshospitalet omkring klokken to om natten, hvor han bad om hjælp, fordi han havde ondt i armen.

- Jeg bliver mødt af en meget sur kvinde, og jeg bliver irriteret og kalder hende måske "so". Vi ender i skænderi på gangen, og måske jeg peger mod hendes ansigt, men jeg laver ikke knytnævebevægelser, forklarede Nicki Bille.

Tiltalt i flere sager

Sagen mod den tidligere landsholdsspiller kører i Københavns Byret 25. og 26. april.

I alt er han tiltalt for fem forhold, der foruden trusler mod sygeplejersken omhandler vold mod en dørmand, trusler med en luftpistol mod en cyklist, at have båret pistolen uforsvarligt og besiddelse af kokain.

Under torsdagens retsmøde erkendte Nicki Bille sig skyldig i truslerne mod cyklisten og narkobesiddelsen, mens han nægtede de øvrige tre forhold.

Fredag skal yderligere to vidner afgive forklaring, inden anklageren vil fremlægge sin dokumentation, og forsvarer og anklager skal procedere.

Kendes Nicki Bille skyldig, risikerer han fængselsstraf.

Derudover har sygeplejersken rejst et erstatningskrav på 3280 kroner mod angriberen for fravær og psykologbehandling som følge af episoden 27. januar.