Krimi

Nicki Bille nægter sig skyldig i vold, men erkender at have truet cyklist med luftpistol

Den tidligere landsholdsspiller afgav forklaring i sagen, hvor han risikerer fængselsstraf, hvis han kendes skyldig.

Fodboldspilleren Nicki Bille tog torsdag plads i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for blandt andet vold, trusler og narkobesiddelse.

Da den 31-årige Bille ankom i retslokalet, indledte han med at undskylde, at han var kommet for sent.

Han var iklædt en blomstret t-shirt, der afslørede, at hans højre arm stadig er i forbinding, efter han i december blev skudt med et haglgevær. En skade, som ifølge Bille betyder, at hans fodboldkarriere kan være slut.

Bille er tiltalt for i alt fem forhold. Det ene omhandler en episode om natten 22. december sidste år, hvor han anklages for at have slået en dørmand med et til to knytnæveslag uden for en natklub.

Det nægtede han sig skyldig i, og han fremlagde i stedet sin version af nattens begivenheder. Her anfægtede han også nogle af de forklaringer, som både dørmanden og vidner er kommet med.

- Min ekskæreste var indenfor, og derfor var jeg sur over ikke at måtte komme ind. Jeg har mange følelser, og derfor bliver jeg frustreret og sur. Jeg giver ham ét slag med flad hånd i hovedet, og så løb jeg væk og tog en taxa hjem, forklarede Nicki Bille.

Han fortalte videre, at han var meget fuld på tidspunktet efter at have drukket sammen med en ven, inden de tog i byen.

Erkender trussel med luftpistol

Nicki Bille erkendte til gengæld at have truet en mand med luftpistol 22. oktober sidste år og at have været i besiddelse af 0,26 gram kokain ved samme lejlighed.

Episoden udspillede sig cirka klokken 12 ud for Larsbjørnssstræde nummer 20 i København.

Ifølge Bille opstod episoden i forbindelse med, at en cyklist var vred over, at Bille var trådt ud foran ham. Pistolen trak han frem og rettede mod cyklisten, da cyklisten kom hen imod ham, forklarede Bille.

- Jeg følte mig truet og var inde i en dårlig periode. Det var ikke smart, men det var en impulsiv reaktion.

Luftpistolen havde han haft i inderlommen på sin jakke, men den havde ikke virket længe og var derfor helt ufarlig, forklarede fodboldspilleren. Derfor nægtede han sig skyldig i tiltalen om at have båret våbnet på en uforsvarlig måde.

Billes forklaring foregik stille og roligt, og han tog sig god tid til at besvare spørgsmålene fra både forsvarer og anklager.

Både før og undervejs i sin forklaring måtte han bede om lov til at tage et glas vand, da han forklarede, at han hurtigt bliver tør i munden på grund af den medicin, han tager som følge af skudsåret i hans arm.

Afviser at have truet sygeplejerske

Det sidste punkt i sagen mod Nicki Bille handler om en episode natten til 27. januar i år. Her er han tiltalt for at have truet en sygeplejerske på Rigshospitalet med vold.

Sygeplejersken har forklaret til politiet, at Bille skulle have stået med knyttet hånd og lavet bevægelser mod hendes hoved og udtalt, at "jeg fucking slår dig møgkælling."

Dette forhold nægtede Bille sig også skyldig i. Han fortalte i retten, at han var "ked af at blive anklaget for at have været et svin" på hospitalet.

Bille fastholdt, at han alene var endt i en højlydt diskussion med sygeplejersken ude på hospitalsgangen, fordi han var vendt sent tilbage til hospitalet, hvor han skulle opereres den efterfølgende morgen.

Nicki Bille risikerer bøde og fængselsstraf, hvis han kendes skyldig. Der er afsat to retsdage til sagen.