Krimi

Bombetrussel i Aalborg: Flere steder lukket fredag

Flere af Tech College og Aalborg Tekniske Gymnasiums afdelinger vil holde lukket fredag, efter der torsdag kom en bombetrussel mod skolerne.

Tech College i Aalborg og Aalborg Tekniske Gymnasium har torsdag holdt lukket efter at have modtaget en bombetrussel.

Selvom Nordjyllands Politi har undersøgt flere af skolens adresser i løbet af dagen, er de ikke blevet færdig med efterforskningen torsdag. Derfor vil flere afdelinger også være lukket fredag, oplyser politiet torsdag aften i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi oplyser desuden til TV 2, at man har fået assistance i form af bombehunde fra Københavns Politi og Forsvaret.

Tech College er en erhvervsskole, der rummer flere studieretninger, herunder Aalborg Tekniske Gymnasium, også kaldet HTX.

Alle afdelinger lukket

Truslen var rettet mod Tech College og Aalborg Tekniske Gymnasium. Den blev sendt i en mail til skolens ledelse tidligt torsdag morgen, hvorefter skolen anmeldte truslen til politiet.

Politiet har oplyst i en pressemeddelelse, at man "på grund af de omstændigheder, truslen er modtaget under", i samråd med skolens ledelse valgte at holde skolens afdelinger lukket.

Truslen er ifølge politiinspektøren "lidt ukonkret". Den er ikke rettet mod en bestemt bygning eller adresse, og derfor arbejder politiet "meget, meget bredt".

- Vi kan ikke på nogen som helst måde udelukke, at det her kan være meget alvorligt, og derfor tager vi det, som vi altid gør med den slags, meget alvorligt, siger Ole Kristensen.

På sin hjemmeside skriver Tech College, at alle elever og ansatte bedes holde sig hjemme resten af dagen. Det gælder alle skolens adresser, står der.

Afspærret ved indkøbscenter

Foruden seks adresser i Aalborg og én i Nørresundby har Tech College en afdeling i Hobro. Politiet oplyser dog, at skolens afdelinger uden for Aalborg ikke er berørt af truslen.

- Vi har i samråd med Tech College lukket de institutioner, hvor vi har en mistanke om, at det kan være. Og det breder sig, for det er ret mange lokationer, siger politiinspektøren på pressemødet.

Han tilføjer, at politiet har afspærret alle de pågældende områder og er til stede med hunde. Det gælder blandt andet skolens afdeling på Øster Uttrup Vej i Aalborg Øst og en afdeling på Nyhavnsgade, som ligger ved indkøbscentret Friis i det centrale Aalborg. Af den grund er dele af indkøbscentret også lukket ned.

- Vi er nødt til at bede om forståelse for, at det tager noget tid. Det er rimelig omfattende at efterforske et sted med så mange adresser og bygninger, som der her er tale om, siger Ole Kristensen.

Desuden arbejder politiet på at finde ud af, hvem der har sendt bombetruslen.