Tre personer anholdt ved Paludan-demonstration i Lyngby

Beboerne i Lyngby var utilfredse med, at Rasmus Paludan demonstrerede i deres omrĂĄde.

Efter flere aflysninger tirsdag lykkedes det den yderligtgĂĄende islamkritiker Rasmus Paludan og hans parti, Stram Kurs, at stable en demonstration pĂĄ benene i Lyngby.

Både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi havde forbudt Paludan at demonstrere, men Paludan fik lov i Nordsjælland, hvor mønsteret fra Paludans tidligere manifestationer blev gentaget.

Paludan brændte en koran af og forsøgte at give udtryk for sine holdninger, mens han blev mødt af maskerede moddemonstranter, der fyrede fyrværkeri af og skabte uro.

Det kom til mindre sammenstød mellem politi og uromagerne, og Nordsjællands Politi oplyser til TV 2, at tre personer blev anholdt.

To personer blev anholdt for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, vold mod personer i offentlig tjeneste og én person for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Ingen respekt for dig

Lokale Lyngby-beboere var ligeledes mødt op ved demonstrationen, der foregik på hjørnet af Nybrovej og Bagsværdvej i Lyngby. Og de gjorde det ganske klart, at den racismedømte partistifter ikke var velkommen i deres gader.

Paludans partifæller svarede igen, og det udviklede sig flere gange til diskussioner mellem medlemmerne af Stram Kurs og de lokale beboere.

En kvinde ville have Paludan væk fra sin gadedør, mens en beboer fra et åbent vindue blandt andet råbte:

- Jeg har ingen respekt for dig, nĂĄr du behandler folk pĂĄ den mĂĄde.

En anden mand forsøgte også at råbe Paludan og hans partifæller op:

- I har jo fortalt jeres budskab. Hvad skal I her i dag? Der er intet nyt. I er bare en flok ballademagere. Skrid hjem, hvor I kommer fra, lød det fra manden, hvilket man kan se i videoklippet herunder.

De lokale beboere i Lyngby var ikke interesserede i, at partiet Stram Kurs gennemførte en demonstration i deres område. Video: Sabine Jersing Bøgeholdt

Rasmus Paludan blev eskorteret væk af politiet klokken cirka 17.37.

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2, at der ikke forelå en konkret trussel mod Paludan, men man vurderede, at det var den "mest hensigtsmæssige måde, hvorpå man kunne sikre hans sikkerhed", som politiet formulerer det.