Traktor jagtet af politi i en time

16x9
Arkivfoto. Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix

En 40-årig mand er blevet anholdt efter en vild politijagt.

Efter en timelang jagt lørdag morgen fik politiet stoppet en mand i en stjålet traktor ved Hammelev mellem Vojens og Haderslev.

Det fortæller Søren Strægaard, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Anmelderen eftersætter traktoren og kontakter os. Efter cirka en time, hvor han ikke vil stoppe, kører han blandt andet ind i et autoværn.

Han havde stjålet en stor traktor med en skovl foran. Så politiet ønskede ikke at fremprovokere en situation, hvor traktoren kunne ramme modkørende, og derfor fulgte politiet "stille og roligt efter manden". Det skriver Ekstra Bladet.

Anholdt med peberspray

Jagten stod på i næsten en time, inden manden fik problemer med et gearskift og endte i grøften.

- Vi fulgte efter traktoren, indtil føreren drejede ned ad en sidevej. Her havde han åbenbart problemer med gearskiftet, for traktoren kom ned i hastighed, og så kunne den ene af betjentene springe op på trinbrættet. Han sprøjtede peberspray i hovedet på manden, som herefter kunne anholdes, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Der er tale om en 40-årig mand, som tidligere er blevet frakendt kørekortet. Ifølge vagtchefen var han påvirket under traktorkørslen.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at manden nu sigtes for traktortyveri og en række overtrædelser af færdselsloven. Desuden sigtes han for at truet en betjent med kniv.