50-årig mand får syv år for voldtægt af to kvinder

16x9
Et nævningeting skulle i retten ved Næstved afgøre, om manden var skyldig i forbrydelserne. Foto: Claus Bech Andersen / Scanpix Denmark

Kvindernes forklaringer blev afgørende i udfaldet af retssagen. Manden skal syv år i fængsel.

En 50-årig mand fra Ringsted er torsdag blevet kendt skyld i voldtægt, et forsøg på voldtægt og vold begået mod en 33-årig kvinde i september 2018 på Hotel Comwell i Korsør.

Manden er derudover også fundet skyldig i fire gange i perioden 10. juni 2018 til 2. september 2018 at have voldtaget en 27-årig kvinde i hendes hjem i Store Heddinge, og fundet skyldig i at begå vold mod og fremsætte trusler og vidnetrusler over for kvinden, herunder i et tilfælde ved anvendelse af kniv.

Det slog et enigt nævningeting fast ved retten i Næstved torsdag formiddag.

Han er idømt syv års fængsel.

Retten har især lagt vægt på kvindernes troværdige forklaringer i kombination med de øvrige forklaringer i sagen og en række tekstbeskeder, der har sendt mellem manden og de to kvinder.

De to kvinder kender ikke hinanden og har ikke været i kontakt med hinanden. Alligevel har de to kvinders beskrivelser af forløbende omkring vold og voldtægt haft flere væsentlige lighedspunkter, hvilket har haft betydning for torsdagens afgørelse, understreger nævningetinget.

Manden er dertil fundet skyldig i besiddelse af kanonslag, ammunition og dopingmidler.

Manden har nægtet sig skyldig i vold og voldtægt. Han har erkendt at være i besiddelse af dopingmidler.