33-årig idømt fire års fængsel for groft hæleri med bitcoins

Politiet i Nordjylland fik hjælp af politiets nationale it-efterforskning, NC3.

En 33-årig mand er mandag blevet idømt fire år og tre måneders fængsel i en sag om hvidvask.

Den 33-årge mand erkendte i retten, at han ved flere lejligheder har modtaget større beløb, som han vidste stammede fra kriminelle forhold.

Beløbet blev senere hen vekslet til den virtuelle valuta bitcoins og sat ind på en udenlandsk konto, hvorfra de senerehen blev hævet af de medgerningsmænd, der havde givet ham pengene i første omgang.

Politikommissær Troels Jul Kjærgaard fra Nordjyllands politi er tilfreds med sagens udfald.

- For os sender den her sag et klart signal om, at politiet også er til stede digitalt. Vi har kompetencerne, og vi er villige til at prioritere ressourcerne til at efterforske komplekse sager på internettet, og man kan heller ikke dér som kriminel kan vide sig sikker, siger politikommissæren i en pressemeddelse.

Fik nys om sagen via en anden sag

Samlet løber beløbet op i mere end tre millioner kroner.

Foruden hæleri af særlig grov beskaffenhed er den 33-årige dømt for flere tilfælde af hacking og brugstyveri., da han skaffede sig adgang til andres servere for at bruge deres datakraft.

Beløbets størrelse samt reststraf fra tidligere kriminalitet bidrog til straffens længde, oplyser politiet.

Politiet fik nys om sagen i forbindelse med efterforskningen af en sag om afpresning af en 44-årig mand.

Her opdagede politiet, at der var optaget lån og misbrugt betalingskort. Og ved nærmere efterforskning stod det klart, at der var overførsler fra bitcoins fra den 33-årige.

Politiet i Nordjylland fik hjælp af politiets nationale it-efterforskning, NC3.

De øvrige gerningsmænd er to mænd på 44 og 32 år fra Nordjylland. De blev idømt henholdsvis to år og tre måneders samt ét år og tre måneders fængsel for vold og afpresning. De er endnu ikke dømt for de økonomiske forhold.