Krimi

21-årig fængslet efter skuddrab i Rungsted

Dermed er i alt seks nu fængslet i sagen.

En 21-årig mand er mandag eftermiddag blevet fængslet i to døgn efter et opgør i Rungsted i Nordsjælland. Det skete ved et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Den unge mand er ikke tidligere straffet, men sigtets nu for drab og drabsforsøg.

- Vores igangværende efterforskning bar i går frugt og førte til, at vi kunne anholde en sjette formodet gerningsmand. Vi efterforsker fortsat intenst i sagen og forventer også at kunne foretage flere anholdelser i den nærmeste fremtid, oplyser leder af Efterforskningslinjen, politiinspektør i Nordsjællands Politi Lau Thygesen.

Dermed er i alt seks nu fængslet i sagen, der lørdag kostede en 20-årig mand fra Nivå livet, mens fire andre blev såret.

Søndag blev to mænd varetægtsfængslet i fire uger, og tre fik deres fængsling forlænget med tre dage.

- Man mener, de har været indforstået med hensigten om at slå ihjel, sagde TV 2s reporter Anders Lindemann ved retten søndag.

De såredes tilstand er mandag fortsat alvorlig, oplyser politiet. En har skudlæsioner i begge ben, en er blevet stukket med kniv, mens to andre har skader efter at være blevet påkørt.

Teori om kriminelt opgør

Sammenstødet fandt sted omkring klokken 18.00 lørdag på Rungsted Strandvej i Nordsjælland. Politiet formoder, der er tale om et opgør i det kriminelle miljø.

- Det er personer, vi har kendskab til. Vi har formodning om, at de er tilknyttet et kriminelt netværk, som kommer fra området i Nordsjællands Politikreds, siger chefpolitiinspektør Jens-Christian Bülow, direktør for Nordsjællands Politi.

Politiet har mandag i samarbejde med Søværnets dykkere undersøgt kysten og farvandet ud for det sted på Strandvejen, hvor episoden fandt sted.

De har fundet et skydevåben på gerningsstedet, og det skal nu undersøges, om det har en relation til episoden.

Kniven, politiet mener er brugt i forbindelse med episoden, er ikke fundet.

- Vi har allerede nu fået mange henvendelser fra borgere, som har oplevet noget, der kan have forbindelse til skudepisoden, og flere af henvendelserne har vist sig at være særdeles brugbare. Det vil vi gerne sige tak for, og vi vil også gerne fortsat høre fra vidner, som endnu ikke har henvendt sig, siger Lau Thygesen.

I alt 22 personer har været anholdt i forbindelse med lørdagens opgør i Rungsted, og politiet jagter stadig mulige gerningsmænd, der er på fri fod.

De seks personer, der er sigtet i sagen, nægter sig skyldige.