To personer varetægtsfængslet efter skuddrab i Rungsted

Yderligere tre personer skal blive i fængslet. Politiet jagter gerningsmænd, som har været med i det banderelaterede sammenstød lørdag.

Fem mænd er foreløbig sigtet for drab efter en skudepisode i Rungsted lørdag, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev dræbt og fire blev såret.

Heraf er to personer blevet varetægtsfængslet i fire uger. De resterende tre personer skal forblive fængslet i yderligere tre dage, mens Retten i Hillerød afgør om de også skal sidder varetægtsfængslet.

Det blev meddelt i et lukket grundlovsforhør ved retten i Hillerød søndag.

I varetægtsfængslingen af den ene person lagde dommeren vægt på, at personen er tidligere straffet, og at vidner har set personen løbe fra gerningsstedet.

I alt 22 personer har været anholdt i forbindelse med lørdagens opgør i Rungsted. Politiet jagter stadig mulige gerningsmænd, der er på fri fod.

Syv blev anholdt på gerningsstedet i timerne efter skyderiet, seks blev senere anholdt i Greve-området, men de er efterfølgende alle blevet løsladt. De resterende er anholdt andre steder på Sjælland.

- De fem er sigtet for drab og drabsforsøg, fordi man mener de har været indforstået med hensigten om at slå ihjel, forklarer TV 2s reporter Anders Lindemann.

Politiet har fundet et skydevåben på gerningsstedet, og det nu skal undersøges, om det har en relation til lørdagens episode. Der er ikke fundet en kniv, man mener kan have forbindelse til nogle af de skader, flere af de sårede blev påført ved træfningen på Rungsted Strandvej.

Teori om banderelateret opgør

Politiets efterforskning har afsæt i en tese om et banderelateret sammenstød, der førte til såvel skudepisode som knivstik og personpåkørsler med bil.

- Det er personer, vi har kendskab til. Vi har formodning om, at de er tilknyttet et kriminelt netværk, som kommer fra området i Nordsjællands Politikreds, siger chefpolitiinspektør Jens-Christian Bülow, direktør for Nordsjællands Politi.

De fem sigtede nægter sig skyldige, oplyser deres advokat.

Opgøret mellem to grupperinger fandt sted ved 18-tiden lørdag. De fire sårede meldes udenfor livsfare.