Krimi

22 anholdt efter skuddrab, knivstik og påkørsler i Rungsted

Politiet formoder, at der kan være tale om et opgør mellem to bandegrupperinger.

I alt 22 personer har været anholdt i forbindelse med lørdagens opgør i Rungsted, der kostede en 20-årig mand livet.

Fem af de anholdte er søndag eftermiddag fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere på dagen med krav om varetægtsfængsling.

Det oplyser Nordsjællands Politi på et pressemøde.

Opgøret mellem to grupperinger fandt sted ved 18-tiden lørdag aften på Rungsted Strandvej. Foruden den dræbte blev fire personer såret, og flere af dem har ifølge politiet fået "ganske alvorlige skader". Én er udskrevet fra hospitalet.

En af de sårede blev ramt af skud, en anden har været udsat for knivstik, mens andre har skader, som politiet formoder kan stamme fra bilpåkørsler.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, uanset hvem der står bag, og hvad baggrunden er. Borgerne kan være helt sikre på, at politiet vil sætte de nødvendige ressourcer af til at pågribe de mulige gerningsmænd og få dem retsforfulgt, siger Jens-Christian Bülow, direktør for Nordsjællands Politi.

Muligt bandeopgør

Syv blev anholdt på gerningsstedet, seks blev anholdt i Greve-området, men de er efterfølgende alle blevet løsladt. De resterende er anholdt andre steder på Sjælland.

Nordsjællands Politi mener, der kan være tale om et opgør i bandemiljøet, men vil ikke oplyse, hvilken eller hvilke grupperinger der kan være tale om.

- Det er personer, vi har kendskab til. Vi har formodning om, at de er tilknyttet et kriminelt netværk, som kommer fra området i Nordsjællands Politikreds, siger chefpolitiinspektøren.

Ifølge TV 2s oplysninger har ingen af grupperingerne relation til Rungsted, men begge parter i konflikten har enten en forbindelse til banden Loyal to Familia (LTF) eller har tidligere haft det.

LTF blev 4. september sidste år ved et straksforbud midlertidigt forbudt i hele Danmark.

I forbindelse med retssagen om opløsning af banden er det kommet frem, at politiet tidligere har registeret flere end 300 medlemmer af LTF. Ved en nylig optælling foretaget af politiet var tallet nede i nærheden af 100.

Af de omkring 200 LTF-medlemmer, der dermed har forladt grupperingen, har nogle helt forladt bandemiljøet, nogle sidder i fængsel, og andre er brudt ud i mindre grupperinger eller har vendt sig mod andre eksisterende bander og rockergrupperinger.

Våben fundet på gerningsstedet

Politiet kender endnu ikke baggrunden for opgøret på Rungsted Strandvej, men de arbejder ud fra en teori om, at der i timerne forinden har været en eller flere hændelser, der har ført til sammenstødet.

- Det fortæller jeg, da vi er interesseret i at få så mange oplysninger som muligt fra vidner og personer, som har været i nærområdet, og som kan fortælle os noget om, hvad der er sket, siger chefpolitiinspektør Magnus Andresen.

Politiet har fundet et skydevåben på gerningsstedet, og det nu skal undersøges, om det har en relation til lørdagens episode.

Der er dog ikke fundet en kniv, og derfor bedes personer i området være opmærksomme, hvis de skulle støde på noget, der kunne stamme fra lørdagens opgør.

Flere biler blev efterladt på gerningsstedet, men politiet har endnu ikke overblik over, om der skal efterlyses biler, der kan have været anvendt.

Personer med oplysninger i sagen kan henvende sig ved en mobil politistation på Rungsted Havn eller på telefon 114.