Krimi

Rasmus Paludan får betinget dom i racismesag

Rasmus Paludan er blevet dømt for at udtale sig nedsættende om sorte mennesker i en Youtube-video. Han anker dommen.

Retten i Glostrup har kendt advokat Rasmus Paludan, der er stifter af partiet Stram Kurs, skyldig i at have overtrådt straffelovens såkaldte racismeparagraf.

Straffen lyder på 14 dages betinget fængsel.

I paragraffen står der, at man ikke offentligt må true, håne eller nedværdige folk på baggrund af deres race, hudfarve, nationalitet eller etnisk oprindelse samt tro eller seksuel orientering.

Rasmus Paludan har anket dommen.

Krænkelser på Youtube

Sagen bunder i en video fra Youtube, der blev delt i april 2018. Rasmus Paludan filmede foran Bwalya Sørensens hjem i Albertslund. Sørensen er en del af bevægelsen Black Lives Matter Denmark.

I videooptagelserne udtaler den højreradikale politiker blandt andet:

- Når man som Bwalya Sørensen og som de fleste negere i Sydafrika ikke er begavede nok til at kunne se, hvordan tingene rent faktisk forholder sig, så er det meget nemmere kun at se i sort/hvid og som sagt give skylden til de hvide.

Derudover bliver såkaldte IQ70-personer, der dækker over mennesker med en lav intelligenskvotient, også nævnt i optagelsen.

- Selvfølgelig fordi vi ved, at IQ70-personerne – tjek eventuelt Twitter #IQ70 – altså personer fra lav-IQ-befolkningsgrupper, de jo ikke magter at styre en nation, fordi de simpelthen ikke evner det. Deres kognitive funktionsniveau er for lavt til, at de kan styre en nation, siger Rasmus Paludan.

Stiftede eget parti

Rasmus Paludan har fået en del omtale på grund af sine aktiviteter rundt om i landet.

Han stiftede år tilbage partiet Stram Kurs, der mener at have "den strammeste udlændingepolitik i Danmark". Han har tidligere udtalt, at "de (partiet red.) ikke vil have islam i landet", skriver TV 2 Lorry.

Budskabet spreder han på Youtube, hvor partiet er nået op på over 25.000 følgere.

Derudover har han også deltaget til demonstrationer med koranafbrændinger. For nylig på Christiansborgs Slotsplads, hvor han under afviklingen af Hizb ut-Tahrirs fredagsbøn kastede rundt med muslimernes hellige bog.