Krimi

Mand skal i fængsel for at råbe "LTF forever - forever LTF"

Tidligere er et medlem af banden Loyal To Familia dømt til 40 dages fængsel for at bære en kasket med bogstavet F. Scanpix Denmark

En ung mand er kendt skyldig i at holde liv i forbudt bande, da han råbte LTF-parole under gårdtur.

En ung mand havde til hensigt at føre den foreløbigt forbudte bande Loyal To Familia (LTF) videre, da han råbte under en gårdtur i Vestre Fængsel sidste år.

Manden er ved Københavns Byret torsdag blevet kendt skyldig i at have råbt "LTF forever - forever LTF", da han var ude og trække luft under sin fængsling.

4. september blev bandegrupperingen foreløbigt forbudt. Men det var rettens opfattelse, at den 25-årige efterfølgende forsøgte at holde liv i den.

Tiltalt for tatovering

Bortset fra LTF-parolen var han også tiltalt for at nægte at dække sin tatovering, der viser bandens logo, da en betjent bad ham om det.

Men da domsmandsretten ikke kunne blive enige om dét, blev han blot kendt skyldig i at bære et symbol fra en forening, der er gjort foreløbig forbudt.

Det eneste, jeg vil, det er at undskylde for det temperament, jeg har

Tiltalt

De to forhold koster ham 50 dages fængsel og et forbud mod at opholde sig i et område på Nørrebro, hvor LTF er kendt for at holde til. Det gælder i et år fra domfældelsen.

Efter en kort pause valgte den unge mand med et kraftigt sort fuldskæg via sin forsvarer at anke dommen til landsretten. Han vil frifindes, lyder det.

Flere irettesættelser

Allerede først på dagen ved retsmødets begyndelse valgte den 25-årige at sige, at han ikke ønskede at udtale sig.

Flere gange har han dog alligevel forsøgt at henvende sig til de fængselsbetjente og politifolk, der har været forbi retslokalet som vidner.

Afbrydelserne har flere gange i løbet af dagen ført til, at retsformanden irettesatte den 25-årige, der sad på anklagebænken.

- Det eneste, jeg vil, er at undskylde for det temperament, jeg har, sagde den unge, da han fik lov til at lade en afsluttende bemærkning falde, inden dommerne trak sig tilbage for at vurdere sagen.

I marts blev en 35-årig mand i samme byret idømt ubetinget fængsel i 40 dage. En sen aften på Blågårds Plads i København gik han rundt med en sort kasket med et hvidt F. Dette var et kendetegn på banden, vurderede retten.

Sideløbende med sagerne om bandens symboler behandler domstolene spørgsmålet om, hvorvidt forbuddet mod LTF stemmer med grundloven. Og om det overhovedet kan kategoriseres som en forening.