Krimi

Sigtet for trippeldrab er tidligere dømt for voldtægt af mindreårig

Den sigtede har siden dommen skiftet navn.

Den 26-årige mand, der er sigtet for drab på tre ældre mennesker i et boligkompleks på Østerbro, er tidligere dømt for både voldtægt af en mindreårig og for drabsforsøg.

Det viser TV 2s research.

For de to forbrydelser blev den 26-årige idømt en tidsubegrænset straf. Dommen blev siden ændret til en tidsbestemt straf.

Den sigtede er beskyttet af navneforbud, og derfor kan TV 2 ikke beskrive sagerne i detaljer.

Siden dommene har den 26-årige taget navneforandring.

Nægter sig skyldig

Fredag kom det frem, at Københavns Politi havde sigtet en herboende mand fra Østafrika for tredobbelt drab.

Manden er dansk statsborger og har boet i Danmark i mange år. Han nægter sig skyldig.

De tre formodede ofre er en 81-årig kvinde, en 83-årig kvinde og en 80-årig mand. De tre ofre boede alle i boligkomplekset Vangehusvej på ydre Østerbro i København. Alle tre er blevet dræbt i løbet af februar og marts.

Efterfølgende har politiet undersøgt seks dødsforhold i Vangehusvej.

På et pressemøde i fredags ønskede politiet ikke at udtale sig nærmere om mandens baggrund, hvorvidt han i forvejen var kendt i området, eller hvordan han kan have fået adgang til boligerne.

Mistænkelige hændelser

Københavns Politi mener, at den 81-årige kvinde blev dræbt torsdag 7. marts mellem klokken 11 og 20.50 i sin lejlighed.

Her har Københavns Politi tidligere oplyst, at de tror, at den 26-årige fik adgang til lejligheden ved at franarre ofret hendes nøgle.

Ved røveriet blev der stjålet et Mastercard og et Visa Dankort, som den 26-årige ifølge politiet efterfølgende har misbrugt til køb.

I forbindelse med efterforskningen af drabet på den 81-årige blev politiet af pårørende og beboere i boligkomplekset gjort opmærksom på andre mistænkelige hændelser.

- Vi har i to tilfælde kunnet konstatere, at der har været misbrug af Dankort, som er sket efter, de pågældende personer er afgået ved døden, sagde Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, fredag.

- Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene, sagde Brian Belling videre.

Død ved kvælning

Den 83-årige kvinde blev kremeret, før politiet nåede at få foretaget en retslig obduktion. Det kunne man til gengæld med den 80-årige mandlige dræbte.

Her blev det konstateret, at manden var død ved kvælning.