Krimi

Sigtet for trippeldrab er tidligere dømt for drabsforsøg

Den 26-årige sigtede for det tredobbelte drab på Østerbro har siden sin tidligere dom taget navneforandring.

Den 26-årige mand, der er sigtet for drab på tre ældre i et boligkompleks på Østerbro, er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet - herunder drabsforsøg, skriver Ekstra Bladet.

TV 2’s research bekræfter oplysningerne. Den sigtede er imidlertid beskyttet af navneforbud, og derfor kan sagen ikke beskrives i detaljer.  

Den 26-årige mand blev i sidste weekend ved et grundlovsforhør sigtet for drab på en 81-årig kvinde fra boligkomplekset Vangehusvej på Østerbro. Han blev varetægtsfængslet i knap fire uger.

I går blev han så sigtet for yderligere to drab i samme boligkompleks. Det drejer sig om en 83-årig kvinde, som afgik ved døden i februar og en 80-årig mand, som døde tidligere denne måned. Begge boede i samme boligkompleks, som den 81-årige kvinde.

Manden blev i sin tid blandt andet dømt for drabsforsøg på en kvinde, som han forsøgte at kvæle. Siden dommen har manden taget navneforandring.  

Københavns Politi vil her til aften ikke kommentere den tidligere dom med henvisning til, at den 26-årige er varetægtsfængslet bag lukkede døre, ligesom der er navneforbud i sagen.

Den 26-åriges forsvarer, Mie Sønder Koch, ønsker ikke at kommentere sin klients tidligere dom over for TV 2. Hun henviser også til, at der har været lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Sigtet for tre drab

Den 26-årige mand blev sidste weekend sigtet for drab på en 81-årig kvinde fra Østerbro og fredag for yderligere to drab.

Københavns Politi mener, at den 81-årige kvinde blev dræbt i sin lejlighed, som den 26-årige fik adgang til, efter at han havde franarret hende en nøgle.

- Vi har i to tilfælde kunnet konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter, de pågældende personer er afgået ved døden, sagde Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, fredag.

- Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene, sagde Brian Belling.

Den 83-årige kvinde blev kremeret, før politiet nåede at få foretaget en retslig obduktion. Det kunne man til gengæld med den 80-årige mandlige dræbte.

Her blev det konstateret, at manden var død ved kvælning. 

Nægter sig skyldig

I forhold til sagerne fra boligkomplekset på Østerbro har politiet i alt undersøgt seks dødsforhold, inklusive de tre drab på den 81-årige kvinde, den 83-årige kvinde og den 80-årige mand. 

Ét af de andre tilfælde er blevet afskrevet som drab, idet de pårørende var til stede og vedkommende led en naturlig død. De andre to sager efterforskes stadig.

Den sigtede, som stammer fra Afrika og har dansk statsborgerskab, nægter sig skyldig.