Krimi

Beboer i boligkompleks efter tredobbelt drab: - Jeg er chokeret

Politiet holder til ved boligkomplekset på Østerbro i København, så beboerne kan føle sig trygge.

Utrygheden præger gerningsstedet, efter en 26-årig mand er blevet sigtet for at stå bag tre drab på to kvinder og en mand i alderen mellem 80-83 år. De boede alle tre i samme boligkompleks. 

- Jeg er chokeret over, at der pludselig med så kort tids mellemrum er tre mennesker døde fra samme sted, siger pensionist Akram Khalil, der har boet i boligkomplekset de sidste 32 år.

Han havde ikke selv set gerningsmanden, men har hørt fra naboerne, at flere har set ham i området og har set ham gå ind i kompleksets opgang.

Utrygheden præger

Næsten alle beboerne i lejlighederne er chokerede. Flere af dem kendte også deres tre afdøde naboer, og Akram Khalil oplevede, at ofrene virkede til at trives godt med at bo der.

- Og pludselig bliver deres liv bare revet væk, siger han.

Lørdag holder både boligselskabet og politiet til ved boligområdet på Østerbro i København for at tale med beboerne i området og få dem til at føle sig trygge efter hændelsen.

Sagen er usædvanlig i et land som Danmark.

Bent Isager, tidligere drabschef 

Og selvom Akram Khalil forholder sig roligt til situationen, så er det alligevel ”rart”, at politiet er i nærheden til få svar på de uopklarede spørgsmål.

- Jeg får tryghed, når politiet er her. Det letter presset, siger Akram Khalil.

Politileder: - Beboerne har brug for afklaring 

En stor del af beboerne i komplekset, der hører til den ældre del af befolkningen, har dagen igennem været åbne for at udtrykke følelser og fortælle, hvad der går dem på, lyder det fra Jonas Wybrandt, der er leder af Nærpolitiet Nordøst.

- De er kede af det. I bund og grund er de kede af det, fordi der er sket den her utrolige hændelse for dem, som ingen havde forventet, siger Jonas Wybrandt. 

Politiet er i gang med en tryghedsskabende indsats, efter drabet på den 81-årige kvinde blev opdaget sidste weekend. For det er almindelig kutyme, at politiet er tilstede både for at efterforske og forhøre sig i området. Det sker i et forsøg på at få ”hver en sten vendt”, forklarer han. 

- Beboerne har brug for at få en afklaring. De kan derfor stille os alle de spørgsmål, som ligger dem nært, siger Jonas Wybrandt.

Politiet og boligselskabet var lørdag tilstede ved boligkomplekset på Østerbro i København for at skabe tryghed blandt beboerne i området.

Politiet fortsætter med at være omkring gerningsstedet, så længe de føler, at der er brug for det i forbindelse med hændelsen.  

Sigtet for tredobbelt drab 

Politiet har i sagen sigtet en 26-årig herboende mand fra Østafrika med dansk statsborgerskab for tredobbelt drab.

Det er sket, efter en 81-årig kvinde blev fundet død 8. marts. Gerningsmanden blev efterfølgende sigtet for yderligere drab på en 83-årig kvinde og en 80-årig mand.

Man kender ikke drabsårsagen på de to kvinder, men politiet er bekendt med, at den 80-årige mand er død ved kvælning.

Den anholdte mand nægter sig dog skyldig i sagen.

Usædvanlig sag i Danmark

I den nuværende efterforskning er man netop i gang med at brede efterforskningen ud. Og ifølge tidligere drabschef Bent Isager undersøger politiet nu, hvilke andre dødsfald der også har fundet sted i boligkomplekset.

Teknikere var fredag tilstede ved gerningsstedet. 

Teknikere er tilstede ved gerningsstedet. Alle tre dræbte boede i det samme boligkompleks i København. Video: Caroline Haslund Siegumfeldt

- Sagen er usædvanlig i et land som Danmark, at man finder en gerningsmand i forbindelse med et drab, og så først derefter finder ud af, at han formentlig har begået flere adskillelige drab, siger han og tilføjer:

- Og hvem ved, om det er slut endnu?

Når politiet finder frem til, hvor gerningsmanden har opholdt sig og boet forud for sin anholdelse, kan de være nødsaget til at udvide efterforskningen. For der kan ifølge Bent Isager teoretisk set være andre steder, hvor han potentielt kunne have begået flere drab end de tre. 

- Sagen får selvfølgelig tankerne hen mod en seriemorderprofil. Han er det helt klassiske eksempel, hvor vedkommende har begået flere drab med intervaller – såkaldte nedkølingsperioder - imellem.