Krimi

Efter tredobbelt drab: Politi efterforsker yderligere to sager

Udover drabet på en 81-årig kvinde, er en 26-årig mand sigtet for drabet på en 83-årig kvinde og en 80-årig mand. Han nægter sig skyldig.

Den 26-årige mand, som i weekenden blev sigtet for drab på en 81-årig kvinde fra Østerbro, er i dag blevet sigtet for yderligere to drab.

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde klokken 13 fredag.

Det drejer sig om en 83-årig kvinde, som afgik ved døden 7. februar i år, og en 80-årig mand, som afgik ved døden den 2. marts. Begge boede i samme boligkompleks, som den 81-årige kvinde.

- Vi har i to tilfælde kunnet konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter, de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene, siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi. 

Død ved kvælning

Den 83-årige kvinde er blevet kremeret, før politiet nåede at få foretaget en retslig obduktion. Det kunne man til gengæld med den 80-årige mandlige dræbte.

Her blev det konstateret, at manden var død ved kvælning. Det fortæller Brian Belling under dagens pressemøde. Han ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt alle de tre dræbtes dankort efterfølgende er blevet misbrugt.

Undersøger yderligere to sager

Politiet har i alt undersøgt seks dødsforhold i boligkomplekset, inklusive de tre drab på den 81-årige kvinde, den 83-årige kvinde og den 80-årige mand. Ét af de andre tilfælde er blevet afskrevet som drab, idet de pårørende var til stede og vedkommende led en naturlig død.

De andre to sager efterforskes stadig. Det oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Teknikere er tilstede ved gerningsstedet. Alle tre dræbte boede i det samme boligkompleks i København. Video: Caroline Haslund Siegumfeldt

Mand fra Østafrika

Den anholdte er en 26-årig herboende mand fra Østafrika. Han er dansk statsborger og har boet i Danmark i mange år. Han nægter sig skyldig.

Politiet ønsker ikke at udtale sig nærmere om mandens baggrund, hvorvidt han i forvejen var kendt i området, eller hvordan han kan have fået adgang til boligerne.

I forbindelse med efterforskningen af sagen, hvor den 81-årige kvinde blev fundet dræbt i sit hjem i et boligkompleks på Østerbro, blev politiet af pårørende og beboere i boligkomplekset gjort opmærksom på andre mistænkelige hændelser, og en bekymring for at andre skulle have været udsat for lignende forbrydelser.

Politiet har tidligere fortalt, at de har en teori om, hvordan kvinden var omkommet. De ønskede dog dengang ikke at oplyse yderligere, før drabsårsagen var endeligt bekræftet. Det ønsker de fortsat ikke at fortælle under fredagens pressemøde.

Stor utryghed i området

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov understreger, at Københavns Politi har sat massivt ind på efterforskningen:

- Det skaber forståeligt stor utryghed i området. Vi tager bekymringen meget alvorligt og har afholdt møde med beboerne. Samtidig har vi sat massivt ind med henblik på en bred efterforskning af de konkrete sager og andre mistænkelige hændelser i samme boligkompleks.  Vi vil gerne anmode beboere og pårørende fra området, som ikke allerede er i kontakt med politiet, om at kontakte os, hvis de har oplysninger om mistænkelig adfærd, siger han.

I løbet af ugen har politiet holdt møde med borgerne. Det er på lukkede borgermøder, som også vil finde sted i den kommende uge. Den lokale boligforening holder ekstra åbent, så beboerne har et sted, de kan gå hen, når de er bekymrede. Politiet har sat "de nødvendige ressourcer ind i området."

Det oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov under fredagens pressemøde.

Sagen, hvor den 26-årige mand nu er sigtet for i alt tre drab, behandles for lukkede døre. Der er navneforbud i sagen.