Diamantfamilien

Tv-personlighed politianmeldt for at optage og dele krænkende video

Hvis det vurderes, at hendes mor, diamanthandleren Katerina Pitzner, var medvirkende, risikerer hun også straf.

Thalia Pitzner, som er en del af programserien 'Diamantfamilien', er blevet meldt til politiet. 

Det skyldes, at hun i sidste uge lagde en story op til sine flere end 63.000 følgere på Instagram, som ifølge anmeldelsen er både ulovligt filmet og delt.

I videoen filmer den 25-årige diamantarving naboens au pair, der sidder i undertøj, gennem et vindue.

- En tankeløs handling

TV 2 har været i kontakt med Thalia Pitzner og spurgt til politianmeldelsen. I et mailsvar kalder hun videoen ”et øjebliks tankeløshed og dumhed”.

- Jeg kan kun undskylde for min tankeløse handling, skriver hun og fortæller, at hun endnu ikke har talt med au pair-pigen, der ufrivilligt optrådte på videoen, som er filmet fra morens hjem.

Det har hendes mor, Katerina Pitzner, til gengæld, oplyser moren i en sms til TV 2. Hvad den samtale gik ud på, uddyber hun dog ikke.

Til gengæld går hun i rette med datterens opførsel:

- Jeg er flov på min datters vegne og chokeret over, at hun kunne opføre sig så ubetænksomt og taktløst, skriver Katerina Pitzner.

- Åbenlyst strafbart

Ifølge Sten Schaumburg-Müller, der er juraprofessor på SDU, er Thalia Pitzners optagelse og ikke mindst offentliggørelse af videoen ikke kun taktløs. Begge handlinger er ligefrem ulovlige, fortæller han.

- Det er åbenlyst strafbart. Når der står en kvinde i undertøj i sit eget hjem, vil det anses for noget, der er så privat, at det ikke skal ud, siger han.

Ifølge professoren har Thalia Pitzner dermed overtrådt to paragraffer i straffeloven og persondataloven. For det første må man ikke krænke privatlivets fred ved at filme andre i deres hjem, og for det andet må man ikke viderebringe billeder af en anden persons private forhold.

Hver især kan de to overtrædelser af straffeloven give op til seks måneders fængsel. Men selv hvis diamantarvingen skulle blive dømt, er det ikke ensbetydende med, at hun skal frygte at skulle ruske tremmer i et år, lyder Sten Schaumburg-Müllers umiddelbare vurdering.

- Jeg vil ikke placere det her i den grove ende, så straffen vil ikke blive så hård. Man laver i stedet et samlet skøn, hvor man blandt andet ser på, om det er første gang, og om den pågældende straks har taget initiativ til at gøre det godt igen.

Ikke mange fortilfælde

Og lige præcis dét mener Thalia Pitzner, at hun har gjort.

- Jeg blev heldigvis hurtigt gjort opmærksom på min fejl, så jeg kunne slette den omgående, skriver hun i sit mailsvar til TV 2.

Hvordan det stiller den 25-årige springrytter, vil Sten Schaumburg-Müller ikke vurdere på stående fod.

Der er nemlig ikke mange fortilfælde, hvor privatpersoner er dømt for at filme andre i deres private hjem. Den slags sager handler som regel om pressen, fortæller han.

Alligevel kan han godt forestille sig, at anmeldelsen af Thalia Pitzner ender i retten.

- Det kunne jeg sagtens. Hvis der stod en og lurede ind ad folks vinduer, er det ikke sikkert, at det ville blive opdaget. Men når man har 60.000 følgere, er det meget nemt at opdage, siger han.

Var moren medvirkende?

Juraprofessoren åbner desuden op for, at også Thalia Pitzners mor kan risikere at blive dømt i sagen.

Ifølge BT er Katerina Pitzner nemlig også med i videoen.  

- Jeg bliver helt flov på hendes vegne, skulle Katerina Pitzner ifølge BT kunne høres sige i videoen, der ikke længere er offentlig.

Er man åbenlyst medvirkende til den lovovertrædelse, det er at filme ind gennem naboens vinduer, har man også gjort noget strafbart, lyder det fra Sten Schaumburg-Müller.

Selv mener Katerina Pitzner bestemt ikke, at hun har været med til at bryde loven med sin datter.

- Jeg havde ingen anelse om, at hun filmede naboen, da hun var på besøg, skriver hun til TV 2.  

Sagen ligger nu hos Nordsjællands Politi, der skal tage stilling til, om der skal rejses sigtelser i sagen.