Krimi

LTF-medlem frifundet for drabsforsøg i København

Et medlem af banden Loyal To Familia er blevet frifundet i sag om drabsforsøg (Arkivfoto).

Bandemedlemmet får i stedet ti års fængsel for at bringe andre menneskers liv i fare.

En 28-årig mand fra banden Loyal To Familia er onsdag i Østre Landsret blevet frifundet for drabsforsøg i september 2017 på tilfældige personer i København.

Han er i stedet kendt skyldig i at have udsat dem for fare.

Landsretten har idømt bandemedlemmet ti års fængsel. 

Den 28-årige mand blev 4. maj 2018 idømt fængsel i 20 år i Københavns Byret, men ankede øjeblikkeligt dommen til Østre Landsret.

En del af bandekonflikten

Strafudmålingen blev gjort ekstraordinær lang, fordi byretten fandt, at skuddene blev afgivet som led i den verserende bandekonflikt i København.

Som udgangspunkt er den længste tidsbestemte straf fængsel i 16 år, men LFT-medlemmet fik lagt yderligere fire år til sin straf.

Natten til 21. september 2017 befandt den dengang 26-årige mand sig på den yderste del af Nørrebrogade, hvor han trak en pistol og affyrede 11 skud på mindre end et minut.

Derefter fortsatte manden til Den Røde Plads på Nørrebro, hvor han igen affyrede skud, og i den forbindelse blev to tilfældige cyklister ramt.

Et område som var under kontrol af den rivaliserende bande Brothas.

Ramt i ballen

Den ene person, en 32-årig svensk kvinde, blev ramt i ballen, og en mand i midten af 30'erne blev strejfet af et projektil.

Den 28-årige mand har under retssagen i byretten erkendt at have affyret flere skud, men har nægtet, at han skød for at dræbe.

Anklageren i retssagen havde krævet fængsel på livstid til LTF-medlemmet.