Festivaludstyr ramt af mistænkelig brand: - Vi skal nok blive klar

16x9
Festivalens oplagringsplads efter branden. Foto: Privatfoto: Jacob Sanggaard, Vig Festival

Vig Festival i Nordvestsjælland skal have erstattet udstyr for en halv million inden sommerens festivaldage.

Vig Musikfestival i Odsherred blev ramt af et alvorligt tilbageslag i weekenden, da en række containere med festivalens udstyr blev ødelagt i en – muligvis påsat – brand.

Branden får dog ikke betydning for årets Vig Festival, der afholdes i begyndelsen af juli.

- Vi skal nok være klar til festivalen. Men de mange frivillige, der står bag festivalen, kommer til at bruge nogle ekstra timer på at få styr på alting, siger formanden for Vig festival Ole Larsen til TV 2.

Lørdag aften opstod to brande på adresser med tilknytning til Vig Festival. Den ene i en affaldscontainer ved festivalens kontor, den anden i en række containere ved festivalpladsen, hvor festivalens materiel er opmagasineret.

Branden ødelagde dels et værksteds- og opholdsområde, som festivalens frivillige bruger i festivalperioden, dels containere med festivalens skilte, værktøj og andet udstyr. Den økonomisk set største skade skete i en container ved siden af de udbrændte, som indeholdt alle festivalens kabler og elektriske udstyr. Indholdet i containeren smeltede i varmen fra branden.

- Alt i alt er der nok sket skade for 500.000 kroner. Det er irriterende, siger Ole Larsen.

Festivalens smeltede kabler er - økonomisk set - det største tab.
Festivalens smeltede kabler er - økonomisk set - det største tab. Foto: Privatfoto: Jacob Sanggaard, Vig Festival

Tre personer

Hos Midt- og Vestsjællands Politi betragter man de to brande så tæt på hinanden som ’mistænkelige’ og har gennemsøgt området med hunde. Samtidig efterlyser politiet tre mænd, der blev set køre fra området kort før branden.

- Der blev set nogle mistænkelige personer på stedet, men vi ved ikke, om de havde noget med branden at gøre, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist til TV Øst.

Vig Festival løber af stablen 11. til 13. juli med hovednavne som Nephew, Aqua og Gnags.