Krimi

Biljagt sluttede i vandet - flygtende bilist besvimede af kulde

Det blev en kold og våd aften for en 39-årig, påvirket bilist, der gerne ville undgå at havne i politiets klør.

En 39-årig bilist havde ikke særlig meget lyst til at tale med politiet, da de lørdag aften forsøgte at bringe ham til standsning i Brøndby.

Patruljen var blevet opmærksom på bilisten, da han var kørt over for rødt lys på Park Allé.

Da bilen ikke standsede, igangsatte politiet derfor en eftersættelse, der udviklede sig til en større jagt i Brøndby-området.

Flere patruljebiler bliver tilkaldt, og der gik omkring en halv time, før det lykkedes at stoppe bilen.

- Han kørte flere gange over for rødt lys, og det er jo farligt i sig selv. Men der var også personer, der måtte undvige for at undgå at blive på påkørt, siger vagtchef Michael Bundgaard fra Københavns Vestegns Politi.

Hoppede i vandet og besvimede

Biljagten fik først sin ende, da politiet havde lagt sømmåtter ud. Det betød, at manden mistede kontrollen over sin bil, der endte i stengærdet ved Brøndby Havn.

Men der stoppede flugten fra lovens lange arm ikke for den 39-årige mand. For bilisten fortsatte til fods ud i det kolde hav, fortæller vagtchefen.

- Han kom ikke noget alvorligt til, men da han kom ind fra vandet, var han blevet nedkølet, og han besvimede kortvarigt. Derfor blev han kørt på skadestuen, men han er nu udskrevet igen, siger Michael Bundgaard.

Politiet efterlyser vidner

Manden blev efterfølgende anholdt og skal nu afhøres af politiet.

Han er sigtet for de mange færdselsovertrædelser, for i grov kådhed eller på en hensynsløs måde at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed, og så har politiet taget en blodprøve, da de mistænker manden for at have været spiritus- eller narkopåvirket.

Politiet efterlyser vidner, der i forbindelse med biljagten var udsat for en farlig situation. Eventuelle vidner kan kontakte Københavns Vestegns Politi på telefon 114.