Fodbold

Syg Nicki Bille udebliver fra retten - sagen udskudt

Nicki Bille er tiltalt for fem forhold. (Arkivfoto) Simon Skipper / Scanpix Denmark

Nicki Bille har ifølge sin forsvarsadvokat stadig fysiske og psykiske mén efter en skudepisode og kan derfor ikke møde i retten.

Straffesagen mod fodboldspilleren Nicki Bille skulle mandag være afviklet i Københavns Byret, men sådan gik det ikke.

Kort før sagen skulle begynde, kunne Billes forsvarer, Asser Gregersen, oplyse til den fremmødte presse, at fodboldspilleren er syg og derfor ikke kunne møde i retten mandag.

Derfor valgte dommeren at udskyde sagen til 25. april.

Også et af de indkaldte vidner havde meldt sig syg, og ifølge anklageren er vidnet så alvorligt syg, at hun heller ikke vil kunne deltage ved et senere retsmøde.

Anklageren ønskede derfor vidnets tidligere forklaring oplæst i retten, når sagen genoptages. Men det protesterede forsvareren mod, og spørgsmålet vil derfor blive taget op, når selve retssagen kan finde sted.

31-årige Nicki Bille er tiltalt for blandt andet at have truet en person og sigtet med et luft- og fjedervåben, besiddelse af kokain og vold mod en dørmand.

I sidste uge blev endnu en tiltale tilføjet for trusler, som Bille ifølge tiltalen skal have fremført mod en sygeplejerske 27. januar i år, mens han var indlagt på Rigshospitalet.

Sygemeldt efter skudepisode

Ifølge forsvarer Asser Gregersen skyldes sygemeldingen fra Nicki Bille en episode, hvor Bille blev skudt med et haglgevær i sin højre underarm natten mellem 1. og 2. juledag sidste år.

Forsvareren forklarer, at Nicki Bille stadig har både fysiske og psykiske mén efter skudepisoden.

Han forventer dog, at fodboldspilleren vil møde op i retten 25. april. 

Nicki Bille nægter sig fortsat skyldig i anklagerne mod ham.

Luftpistol, narko, vold og trusler

Skudepisoden har ikke direkte kobling til anklagerne mod Nicki Bille.

Tre af forholdene vedrører en episode i Indre By i København 22. oktober sidste år, hvor Bille ifølge tiltalen truede en person med en luftpistol. Samtidig er han anklaget for ikke at transportere våbnet på forsvarlig vis, da han havde den i bukselinningen. 

Ved samme episode var han i besiddelse af 0,26 gram kokain.

Det fjerde forhold er fra 22. december, hvor Bille skal have tildelt en dørmand knytnæveslag i ansigtet foran en natklub i København.

Det sidste og femte forhold er fra januar i år, hvor Nicki Bille var indlagt på Rigshospitalet som følge af skudepisoden i juledagene. Her skal Bille 27. januar have truet en sygeplejerske.