Krimi

Venstre-politiker tiltalt for drabsforsøg mod ekskæreste

41-årigt byrådsmedlem fra Greve brød ifølge anklagemyndigheden ind hos sin ekskæreste og tævede løs på hende.

En lokalpolitiker fra Greve risikerer flere års fængsel for et brutalt drabsforsøg på sin ekskæreste.

Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod den 41-årige, der ifølge Ekstra Bladet og DR er René Michael Fløe Kauland, der er valgt ind i byrådet i Greve for Venstre. Kauland nægter sig skyldig, bekræfter hans forsvarer, Henrik Stagetorn, til TV 2.

Overfaldet fandt sted natten til 11. maj 2018. Her trængte politikeren ifølge anklagen ind hos ekskæresten ved at knuse en rude.

I boligens soveværelse lå kvinden og sov sammen med sin datter. Men tilsyneladende fik det ikke byrådsmedlemmet til at tøve.

Manden skal således adskillige gange have slået ekskæresten i hovedet og på kroppen med et tungt slagvåben. Kvinden var i livsfare og blev påført brud på arme, ben, ribben samt halspulsåren, lyder det i anklageskriftet.

Kun fordi ekskæresten værgede for sig, er hun i live i dag, står der desuden.

Tiltalt for grov vold mod datter

Ud over drabsforsøg er René Michael Fløe Kauland også tiltalt for grov vold mod datteren, der ligeledes fik et slag i hovedet med slagvåbnet, hævdes det.

Ifølge DR blev René Michael Fløe Kauland anholdt om formiddagen 11. maj. Han blev fængslet ved et grundlovsforhør, hvor der blev nedlagt navneforbud. Men det navneforbud er nu ophævet.

Sagen starter efter planen ved Retten i Roskilde 6. marts. Anklagemyndigheden har anmodet om medvirken af nævninger. Det indebærer, at kravet vil være mindst fire års fængsel.

Formand for skole- og børneudvalg

René Kauland, der er uddannet økonom, blev ifølge Ekstra Bladet i 2017 valgt ind i Greve byråd med 353 personlige stemmer. Herefter blev han udnævnt til formand for skole- og børneudvalget.

Som politiker er hans mærkesager blandt andet bedre skoler og daginstitutioner, værdig ældrepleje og "mere tryghed og mindre kriminalitet", skriver Ekstra Bladet.

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), oplyser på Facebook, at partifællen efter alt at dømme er fortid i lokalpolitik.

- René Kauland er ikke længere ansat i Greve Kommune, og han har orlov fra Greve Byråd. 

- Hvis han får en dom, er han automatisk ikke-valgbar og vil derfor ikke længere være en del af byrådet. I så fald vil han selvfølgelig heller ikke være medlem af Venstre længere, skriver borgmesteren.