Danske teenagere anholdt i Tyskland med ti pitbullhvalpe

I en dansk indregistreret bil fandt tysk politi hunde af racen amerikansk pitbull, der er forbudt i Danmark.

Tre danske teenagere på 18-19 år og en 22-årig hollænder blev mandag anholdt på den tyske motorvej, da politiet havde tjekket deres bil.

I bagagerummet på den dansk indregistrerede Renault fandt betjente ifølge det tyske medie Berliner Morgenpost ti hundehvalpe.

Der var tale om hunde af racen amerikansk pitbull, der er forbudt i bĂĄde Tyskland og Danmark.

Berliner Morgenpost skriver, at de fire unge havde været i Polen. De var ikke i stand til at fremvise de nødvendige dokumenter på hundene. Det vil sige hverken transport- eller vaccinationspapirer.

Netop Polen er et af de lande, hvor danske myndigheder tidligere har konstateret ulovlig hundeimport fra.

Det har embedslæge Tina S. Nielsen fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold tidligere sagt til DR.

- Den ulovlige import af hunde til Danmark er et stort problem. Vi har set eksempler på hunde, der ulovligt er smuglet ind over grænsen i biler, salg af hvalpe fra rastepladser og hunde, der bliver solgt med falske papirer, lød det sidste år fra embedslægen.

Fødevarestyrelsen er primært bekymret for de sundhedsmæssige konsekvenser af den ulovlige import.

- Den tilsyneladende omfattende internationale handel med og indførsel af hunde til Danmark kan udgøre en risiko for indførsel af en række alvorlige og smitsomme sygdomme, hedder det i en rapport fra styrelsen.

PĂĄ dyrehjem i Frankfurt

De ti pitbullhvalpe er nu blevet overdraget til et dyrehjem i Frankfurt.

Samtidig er tysk politi i gang med at undersøge, hvorvidt de tre danskere og hollænderen, der førte bilen, skal retsforfølges.

Amerikanske pitbullterriere blev fremavlet i løbet af 1800-tallet gennem krydsninger af terriere og bulldogs. Målet var at opnå en hunderace, der kombinerede terrierens smidighed og fart med bulldoggens styrke.

Hundene blev oprindeligt brugt i kampe med tyre og bjørne til underholdning, men senere også til såkaldte hundekampe.