Krimi

25 anholdt i stor aktion mod hashhandel og bander

Ved en stor politiaktion i Esbjerg har en særlig politienhed tirsdag slået til mod bandemiljøet i Esbjerg.

25 personer er i Esbjerg blevet anholdt i en stor koordineret politiaktion rettet mod bandemiljøet og hashhandlen i Esbjerg-området, oplyser Østjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelserne er sket i samarbejde med en særlig politienhed, Særlig Efterforskning Vest. Politiet ransagede i alt 31 adresser, og 25 mænd i alderen 16 til 31 år blev anholdt.

- Aktionen var grundigt forberedt, og vi er godt tilfredse med dagens anholdelser og ransagninger. Nu venter et større efterforskningsarbejde, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Brian Voss Olsen.

Han oplyser, at politiet nu vil tage stilling til, hvor mange af de anholdte, der skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling. 

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg, er glad for politiets aktion og samarbejdet mellem politi og kommune. 

- Vi har hver for sig og sammen brugt alle de værktøjer, der er til rådighed i forhold til bandekriminalitet. Det glæder mig, at der med den store aktion i dag har kunnet tages endnu et skridt i forhold til at gøre bandelivet svært for de to grupperinger. Vi slipper selvfølgelig ikke taget fra kommunens side, men holder ved uanset hvor længe, det skal tage, siger han i en pressemeddelelse.