Snød 25 forelskede kvinder for 1,5 million - TV 2 var med, da han blev anholdt

Station 2 Politirapporten var med, da politiet slog til mod en 26-årig mand, mistænkt for at snyde sig til penge med løgne om blandt andet kræft.

Alt fra 2000 kroner til 700.000 kroner lykkedes det en 26-årig mand at narre ud af kvinder, der var forelsket i ham.

Gennem længere tid opererede manden ud fra en bestemt fremgangsmåde, hvor han først fandt kvinderne via en datingapp. Herefter mødtes de og blev kærester, og kort tid inde i forholdet fik han lokket penge ud af dem ved at fortælle forskellige løgne.

- Så skulle de enten ud at rejse sammen, og han skulle låne penge til turen, eller også fik han pludselig kræft, og så skulle han bruge penge til behandling, fortæller Rune Nielsen, der var politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, da sagen blev efterforsket.  

Den 26-årige har opfordret nogle af kvinderne til at tage lån, og i de rigtig grove tilfælde har han overtalt nogle til at prostituere sig selv og på den måde tjene penge til hans behandling.

Anholdt på gaden

Sammen med kollegerne forberedte Rune Nielsen anholdelsen, og Station 2 Politirapporten var med på dagen i maj sidste år, hvor den 26-årige blev stoppet.

På det tidspunkt havde politiet endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange kvinder manden havde snydt.

- Med garanti snakker vi seks kvinder, og potentielt snakker vi mange, mange flere, men i og med at han stadig er aktiv, fokuserer vi lige nu på at få ham lukket ned, for han stopper ikke før, vi standser ham, lød det fra Rune Nielsen forud for aktionen, hvor en række civile politibiler blev sendt på gaden for at finde den mistænkte.

’Jeg har det mentalt ikke så godt’

På Østerbro i København fandt politifolkene den 26-årige mand, der iført en blå bøllehat og solbriller blev lagt i håndjern, mens betjentene hjalp ham af med tasken og gennemsøgte hans ting.

- Nu skal du høre, du bliver anholdt nu, informerede den kvindelige betjent.

- Ved du, hvad det handler om? tilføjede kollegaen.

- Ja, svarede den 26-årige kort, inden han blev ført ind i bilen.

Den anholdte lagde hovedet ned mellem bildøren og ryggen af passagersædet og snøftede lidt.

- Jeg har det mentalt ikke så godt.

’Jeg dør, hvis du ikke giver mig penge’

Den videre efterforskning viste, at manden havde snydt langt flere end de seks kvinder, som politiet dengang kendte til.

I november blev han idømt to et halvt års fængsel for at have bedraget 25 kvinder for knap 1,5 millioner kroner.

- Han har haft et forholdsvist professionelt setup med en god baggrundshistorie om et godt arbejde, og han har kørt i en stor Tesla, så alle tingene var der i forhold til illusionen om, at han faktisk var et velfungerende menneske.

- Der var bare ikke hold i noget af det. Det var simpelthen et skuespil, han kørte, så han kunne få dem med ind i det her spil, forklarer Rune Nielsen.

Den 26-årige udnyttede kvindernes medfølelse, når han sagde, han havde fået kræft.

Med argumenter som 'uha, nu er jeg virkelig ved at dø, og jeg har virkelig brug for de penge, og jeg dør, hvis du ikke giver mig de penge, og hvad er et menneskeliv værd?', lykkedes det ham at få kvinderne til at give ham penge.

- Så det blev lidt deres skyld, hvis han ikke klarede den, og det er jo svært for i hvert fald almindeligt fungerende mennesker at ignorere, fortæller Rune Nielsen om sagen, der gjorde indtryk på ham.

- De her kvinder skal resten af deres liv leve med, at de er blevet snydt på den her måde. Det må gøre et eller andet ved dem. Jeg synes, sagen er ret grov, og jeg kan slet ikke have det der med, at han har brugt sådan noget som kræftsygdom som pressionsmiddel. Det er usmageligt, hvis du spørger mig.

Den 26-årige har anket dommen, der skal for landsretten i slutningen af august.

Torsdag kan du se sagen i Station 2 Politirapporten klokken 20.50. Programmet kan også ses på TV2 Play.