Krimi

24-årig udvises for tredobbelt trafikdrab

Retten idømmer lettisk mand tre års fængsel for at have sendt tre mennesker i døden.

En 24-årig mand fra Letland er idømt tre års fængsel for at have sendt tre mennesker i døden ved en voldsom trafikulykke.

Det har Retten i Herning afgjort.

Manden var tiltalt for uagtsomt manddrab ved at have forvoldt tre personers død 9. december 2018 nær Holstebro.

Promille på mindst 1,46

Aftenen før ulykken drak han whisky sammen med nogle arbejdskammerater. Med en promille på mindst 1,46 satte han sig bag rattet i en sølvgrå Ford Mondeo.

På Hodsagervej tørnede han ind i en Citroën C1 med fire personer i bilen. En 41-årig kvinde og en 7-årig pige omkom ved ulykken. 

Kvindens 9-årige søn blev hårdt kvæstet og døde dagen efter. Kvindens 7-årige datter blev kvæstet, men hun overlevede.

En bilinspektør har anslået, at manden kørte bilen med en hastighed på mindst 137 kilometer i timen på strækningen, hvor farten højst må være 80 kilometer i timen.

Dumpet to køreprøver

Det kom under retssagen frem, at den tiltalte aldrig har erhvervet kørekort. Han har forsøgt, men er dumpet to gange. Det har dog ikke forhindret ham i at køre spritkørsel i sit hjemland. Det blev han dømt for i 2017.

Anklager Iben Holm mente, at manden havde kørt hensynsløst og krævede en ubetinget fængselsstraf på mindst tre år og ni måneder.

Ud over fængsel i tre år er manden frakendt retten til at erhverve kørekort, ligesom han udvises fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt.