Krimi

Død 65-årig udsat for grov vold og hans hus sat i brand - politiet søger vidner

Politiet er fortsat på udkig efter vidner i sagen og vælger derfor at dele et billede af afdøde.

Branden på Færgevej 4 i Grevinge ved Odsherred, der brød ud torsdag morgen, var påsat. 

Det viser politiets foreløbige undersøgelser i den sag, de efterforsker som drab, lyder det i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ud fra de brandtekniske undersøgelser, som blev foretaget på stedet fredag, har politiet kunnet konkludere, at der på den udbrændte beboelse er flere arnesteder. 

Foruden undersøgelser på adressen i Grevinge har politiet ligeledes foretaget afhøringer af personer med tilknytning til nabolaget for at skabe overblik over, hvorvidt der onsdag til torsdag i sidste uge var personer eller køretøjer, der afveg fra normalbilledet i området eller opførte sig mistænkeligt.

Deler billede af ofret

I det udbrændte hus fandt røgdykkere torsdag formiddag de jordiske Finn Steensen Ørsdahl, og obduktionen af den 65-årige mand har siden vist, at han var blevet udsat for grov vold, inden branden brød ud.

Afdøde er sidst blevet set i live onsdag formiddag, da han kom kørende i sin bil ad Nykøbingvej i retning mod Holbæk ved Tuse Lågevej. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvad der er sket fra dette tidspunkt og frem til torsdag formiddag, og som et led i dette vælger de nu at dele et billede af Finn Steensen Ørsdahl. 

- Offentliggørelse af et foto af offeret er et temmelig usædvanligt efterforskningsskridt, men vi har behov for at få så mange vidneforklaringer omkring hans færden som muligt. Fotoet vil forhåbentlig medvirke til, at nogen kan erindre at have set ham måske i Holbæk-området i løbet af onsdagen eller ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelsen af branden, udtaler den ansvarlige efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Jacob Olsen fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet forsøger at klarlægge Finn Steensen Ørsdahls færden op til mordbranden torsdag i sidste uge.

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 4635 1448 eller nærmeste politi på 114.