Krimi

Britta Nielsens datter erklæret personligt konkurs

Lån fra Britta Nielsen til hendes yngste datter er ikke blevet betalt tilbage. Nadia Samina Hayat har erklæret, at hun vil samarbejde med kurator.

Nadia Samina Hayat er som sin mor, den svindelsigtede Britta Nielsen, gået personligt konkurs.

Det fremgår af dokumenter fra Sø- og Handelsretten, som Finans har fået aktindsigt i.

31-årige Nadia Samina Hayat blev ifølge dokumenterne erklæret konkurs den 5. februar, fordi hun har modtaget private anfordringslån fra sin mor, skriver Finans.

Fortalte om forbrug i tv-interview

Hun og hendes storesøster, 34-årige Karina Jamilla Hayat, stod i november frem i et tv-interview på Kanal 5 om sagen, hvor både deres mor og storebror er sigtet.

De to døtre er sigtet for hæleri i sagen, mens Karina Jamilla Hayats mand, Kian Omid Mirzada, er sigtet for i forening med andre at modtage, sikre eller skjule udbytte samt at have fjernet og gemt betragtelige værdier efter forudgående aftale med Britta Nielsen.

64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner tilskudsmidler i kraft af sit job i Socialstyrelsen. Hendes søn, der er 38 år, er sigtet for at have modtaget 3,6 millioner kroner af pengene, hvilket ifølge Bagmandspolitiet er hæleri.

Købe dyre heste

I tv-interviewet fortalte Nadia Hayat blandt andet, at hun brugte penge fra sin mor til at købe og sælge adskillige heste til op mod 100.000 euro stykket, ligesom Britta Nielsen også finansierede datterens hestevirksomheder og træning i Tyskland og Holland.

TV 2 har tidligere beskrevet, hvordan Britta Nielsen har brugt penge på blandt andet datterens heste i Tyskland og Holland, en ødegård i Sverige og på ejendomme i Sydafrika.

I et dokument fra konkursboets kurator, Boris Frederiksen, fremgår det ifølge Finans.dk, at tv-interviewet efterfølgende dannede baggrund for konkursboets formodning om, at Britta Nielsens overførsler til datteren var lån.

Lånene blev krævet tilbagebetalt af Britta Nielsens konkursbo, men da Nadia Samina Hayat ikke havde betalt det skyldige beløb, blev hun erklæret konkurs. 

En naturlig udvikling

Datteren har ikke indsigelser mod konkursdekretet, og hun vil samarbejde med kurator gennem sin advokat.

- Det er en helt naturlig og forventet udvikling, at der blev indgivet en konkursbegæring mod Nadia Samina Hayat, da hun har modtaget penge fra sin mor, og disse penge indgår i behandlingen af Britta Nielsens konkursbo, siger advokat Christian Bjerrehuus, der repræsenterer Nadia Samina Hayat, til Finans.dk.

Det fremgår ikke, hvor mange penge datteren menes at have lånt. I retsdokumenterne er beløbene streget ud. 

I alt er der identificeret fem aktiver af værdi i Nadia Samina Hayats konkursbo, hvoraf tre er blevet beslaglagt af politiet.

Britta Nielsen var i 40 år ansat i Socialstyrelsen, hvor hun er sigtet for at have udnyttet sin stilling til at overføre store pengebeløb til sin egen konto i perioden 2002 til 2018.

Kurator Boris Frederiksen bekræfter overfor TV 2, at Nadia Samina Hayat er erklæret konkurs, og at det er sket på baggrund af en konkursbegæring, som Kammeradvokaten har indgivet.