Millionsvindel i Socialstyrelsen

Britta Nielsen og søn bliver i deres celler

Forsvarere i sag om svindel med 111 millioner kroner i Socialstyrelsen dropper protest mod fængsling.

Britta Nielsen og hendes søn er indstillet på at blive i deres fængselsceller. I sagen om svindel og hæleri med millioner fra Socialstyrelsen går de frivilligt med til en forlængelse af varetægtsfængslingen.

Derfor møder deres forsvarere ikke op til et retsmøde om spørgsmålet tirsdag i Københavns Byret, oplyser flere kilder til Ritzau.

Her ventes en dommer at afsige kendelse om fortsat fængsling. En borger kan højst blive varetægtsfængslet fire uger ad gangen, før retten igen skal vurdere, om grundlaget er til stede.

64-årige Britta Nielsen sigtes for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner i kraft af sit job i Socialstyrelsen. Hendes søn, der er 38 år, sigtes for at have modtaget 3,6 millioner kroner af pengene, hvilket ifølge Bagmandspolitiet er hæleri.

Købte dyre heste og ejendomme i Sydafrika

Britta Nielsen var i 40 år ansat i Socialstyrelsen, hvor hun er sigtet for at have at have udnyttet sin stilling til at overføre store pengebeløb til sin egen konto i perioden 2002 til 2018.

TV 2 har tidligere beskrevet, hvordan Britta Nielsen har brugt penge på blandt andet dyre heste i Tyskland og Holland, en ødegård i Sverige og på ejendomme i Sydafrika.

SØIK undlod efterforskning 

Efterfølgende er det kommet frem, at bagmandspolitiet allerede i 2012 blev underrettet om, at der var foretaget mistænkelige transaktioner til Britta Nielsens private konti.

SØIK efterforskede aldrig sagen.

Britta Nielsen blev i november anholdt på et hotel i Johannesburg i Sydafrika.

Ugen inden var sønnen, Jimmy Hayat, blevet anholdt i Johannesburg International Airport, da han forsøgte at rejse ud af landet.