Krimi

Fire personer anholdt for knivdrab nytårsnat

Desuden er yderligere én person efterfølgende løsladt.

Københavns Politi har anholdt fem mænd for knivdrabet på en 19-årig mand nytårsnat. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Én af de fem personer er efterfølgende blevet løsladt. 

De øvrige fire mænd, hvoraf tre er tyrkiske statsborgere og én er en dansk statsborger, i alderen 18-28 år, bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør.

Her vil der blive begæret lukkede døre, og derfor har politiet ikke yderligere kommentarer til sagen.

De anholdte er ligeledes sigtet for at have forsøgt at dræbe en anden person samt for grov vold mod yderligere to. Våbnet skal i alle tilfælde være kniv, fremgår det af den sigtelse, som en anklager læser op i Københavns Byret torsdag formiddag.

Dræbt nytårsaften

Knivstikkeriet fandt sted i området omkring Gothersgade og Borgergade. Politiet fik anmeldelsen klokken 04.12 nytårsmorgen.

Yderligere tre personer blev såret ved episoden. De er alle 20 år, og de er meldt uden for livsfare.

Politiet efterlyste efterfølgende vidner, der var til stede ved krydset mellem Gothersgade og Borgergade omkring klokken 4.00 nytårsnat. I den forbindelse forklarede politiet, at der var opstået højlydte uoverensstemmelser mellem to grupper unge mænd, hvilket fører til knivdrab på en 19-årig mand. 

De unge mænd havde først befundet sig foran 7-Eleven i Gothersgade - de bevægede sig efterfølgende et kort stykke ind i Borgergade, hvor selve knivoverfaldet fandt sted foran en restaurant i nummer 2.

En mand, der opførte sig mistænkeligt, blev efter knivstikkeriet anholdt ved Gothersgade og Borgergade. Personen blev dog ikke sigtet i sagen, og efterforskningen viste, at personen ikke havde noget med episoderne at gøre.

Efterlyste billeder af sort Audi

24. januar offentliggjorde Københavns Politi billeder af en sort Audi Stationcar, hvis registreringsnummer formentlig startede med bogstaverne BD. Ifølge politiets opfattelse kunne bilen være interessant for efterforskningen, ligesom politiet mente, at personerne i den kunne have vigtig viden om drabet.

Ifølge billeder fra overvågning i Gothersgade kørte bilen klokken cirka 04.15 - altså kort efter drabet - ad Gothersgade i retning mod Kongens Have. Om det er henvendelser om denne bil eller personerne i den, der har ført til de fire anholdelser, vides ikke på nuværende tidspunkt.