Ekspolitiker tiltalt for at arrangere gangbang med mindreårig

16x9
Tidligere byrådsmedlem Per Zeidler var i 2013 stemmesluger for Liberal Alliance. Ved kommunalvalget i 2017 trak han sin lokalliste 11 dage før valget. Foto: Keld Vrå / TV 2

Per Zeidler var formand for Syddjurs Kommunes familieudvalg, mens han ifølge politiets tiltale tjente penge på systematisk at arrangere gangbang.

Skandalen begyndte at rulle, da den tidligere lokalpolitiker Per Zeidler pjækkede fra et byrådsmøde til fordel for et såkaldt gangbang i et forsamlingshus i landsbyen Ammitsbøl lidt uden for Vejle.

Nu er han tiltalt for, at han sammen med en anden mand skal have tjent 326.000 kroner på at arrangere 109 forskellige gangbang - gruppesex med kvinder.

Desuden mener anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, at mændene sammen har stået for at optage og dele børnepornografisk materiale, idet de skal have optaget billeder af en ung kvinde på højst 16 år og efterfølgende delt billederne med flere af deltagerne i de arrangerede gangbang.

Endelig er de to mænd tiltalt for, at den pågældende 16-årige deltog i de arrangerede gangbang.

I to tilfælde skal mændene have arrangeret, at den 16-årige pige mod betaling eller løfte om betaling havde sex med flere mænd. Helt konkret i forbindelse med to arrangementer på den samme dag, 16. december 2016 mellem klokken 16 og 18 og igen klokken 19.30-21.30 et ukendt sted i Danmark.

En usædvanlig lovovertrædelse, der alene har en straframme på op til seks års fængsel for de, der arrangerer, at den mindreårige har sex mod betaling - mens en deltager i arrangementet ville blive tiltalt efter en bestemmelse, hvor straframmen er op til to års fængsel.

Nægter sig skyldig

Per Zeidlers advokat, Henrik Garlik Jensen, har tidligere oplyst til Ritzau, at hans klient nægter sig skyldig.

I en artikelserie i Adresseavisen Syddjurs forklarer Per Zeidler, at det var i 2016, han begyndte at arrangere gangbang, men at han aldrig selv har tjent noget på sit engagement.

Der blev godt nok udvekslet penge. Typisk kostede det 1200 kroner for en mand at deltage i en time, og ofte var der 8-12 mænd til et arrangement - men pengene gik ifølge Per Zeidler til pigerne og til forskellige udgifter.

- Da vi startede, lavede vi en cigarkasse, som vi smed nogle penge i til indkøb af forskellige ting som lagner og dynebetræk, og der skal købes gummimænd og glidecreme og sexlegetøj og alt muligt. Og hver gang er der jo også kaffe og cola og chips, har han sagt til Adresseavisen.

Til samme avis har Per Zeidler forklaret, at de deltagende kvinder var mellem 18 år og 49 år - og han afviser dermed, at han skal have arrangeret sex med en mindreårig mod betaling.

Pjækkede fra byrådsarbejde

Da skandalen begyndte at rulle, og offentligheden fik et indblik i den folkevalgte byrådspolitikers særlige arrangementer, handlede det i første omgang om, at Per Zeidler skulkede fra et møde i kommunens familieudvalg, hvor han var formand, for at tage til gangbang i et forsamlingshus i landsbyen Ammitsbøl.

I november 2017 spidsede sagen dog til, da politikeren blev anholdt og sigtet for rufferi i forbindelse med endnu et gangbang i forsamlingshuset, og herefter besluttede de øvrige medlemmer af Syddjurs Kommunes udvalg for familie og institutioner at afsætte Per Zeidler som formand.

Fredag 10. november 2017 sygemeldte Per Zeidler sig fra byrådsarbejdet og trak sig samtidig fra det forestående byrådsvalg. Han stillede op på egen Social Liberal Borgerliste, efter han en måneds tid inden anholdelsen trak sig eller blev ekskluderet fra Liberal Alliance efter en sag om ubetalte mekanikerregninger.

Han stillede også op til det seneste folketingsvalg for Liberal Alliance - men blev ikke valgt.

Sagen kan blive større

Retssagen kommer til at foregå ved Retten i Randers, der oplyser, at sagen endnu ikke er berammet.

De arrangerede gangbang foregik i forskellige byer, blandt andet Vejle, Aarhus, Rødovre, København og Fredericia, og anklagemyndigheden har taget forbehold for, at der kan blive rejst yderligere tiltaler i sagen.

Kravet fra Anklagemyndigheden lyder på fængsel samt konfiskation af de 326.000 kroner.