Krimi

Far sigtet for drabsforsøg på datter

En 21-årig kvinde, der blev stukket ned tirsdag, er uden for livsfare. Den sigtede skal nu varetægtsfængsles i fire uger.

En 53-årig mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense i forbindelse med et knivstikkeri i Vollsmose tirsdag.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at den 53-årige er far til den 21-årige kvinde, som blev stukket flere gange med en kniv.

Da manden ankom til retten, fortalte han grådkvalt via en tolk, at han bare gerne ville høre, hvordan hans pige har det. Hans venstre arm var i slynge, men det forhindrede ham ikke i at falde grædende sammen over bordet foran dommeren.

Han er sigtet for forsøg på manddrab, men nægter sig skyldig.

Uden for livsfare

Lidt over middag tirsdag modtog politiet en anmeldelse om et knivstikkeri. Da betjentene nåede frem til Vollsmose, fandt de kvinden, der var i kritisk tilstand. Hun blev kørt direkte til behandling på sygehuset.

Umiddelbart efter anholdt politiet den 53-årige uden for lejligheden. Politiet oplyste tirsdag, at manden er i familie med kvinden, men ville da ikke uddybe nærmere.

Den 21-årige er uden for livsfare, men i kritisk stabil tilstand, skriver Fyns Politi på Twitter.

Husker intet fra episoden

Den sigtede gav ved forhøret gentagne gange udtryk for, at han ikke kan huske noget fra tirsdagens begivenheder.

Til gengæld husker han at være oppe at skændes med sin hustru mandag, hvor hustruen ytrede et ønske om, at hun gerne ville skilles. Det satte en række begivenheder i gang, hvor der skulle findes to vidner, som kunne overvære, at skilsmissen fandt sted på islamisk vis.

Men den sigtede ønskede ikke, at vidnerne skulle gøre andet end at mægle mellem de stridende ægteparter. Han var ikke interesseret i at blive skilt.

Hvordan begivenhederne udviklede sig herfra, fremgik ikke af dagens forhør.

Men det første, den 53-årige husker fra tirsdagen, er, at han kom til sig selv, da hans hustru slog ham. På gulvet lå datteren, og der var blod.

Da den 53-årige efterfølgende gik ud på gaden, så han, at hans ene finger sad helt forkert.

Kniv fra køkkenet

Efter sin forklaring fik den sigtede fremvist et billede af en kniv, som han først ikke genkendte. Men ved et nærmere kig identificerede han kniven som den, han bruger til at skære granatæbler.

Kniven er fra hans eget køkken.

Da manden blev anholdt klokken 13.45, var der blod på hans tøj, men det mente han selv skyldtes et sår på hånden.

Indrømmede, det var ham

Den 21-årige blev stukket fire eller fem gange i ryggen og to eller tre gange i maven, hvilket har ødelagt hendes milt og forårsaget indre blødninger. Da skaderne blev læst højt i Retten i Odense, brød den sigtede sammen på sin plads.

Det fremgik desuden, at kvinden i ambulancen fortalte, at det var hendes far, der havde stukket hende, hvilket passer med den forklaring, som den sigtede selv gav politiet under en afhøring tirsdag. Her indrømmede han, at han havde stukket nogen.

Denne forklaring ændrede sig dog ved dagens forhør, da den 53-årige bedyrede, at han umuligt kunne have gjort det mod sin pige.

Anklageren krævede varetægtfængsling i fire uger, hvilket retten efterkom. Derudover skal den sigtede mentalundersøges af en læge hurtigst muligt, da han vurderes psykisk ustabil.